Conflict fără precedent în CSM. Miza: schimbarea conducerii Inspecţiei Judiciare

Ameninţată cu schimbări majore dinspre ministerul condus de Tudorel Toader, Justiţia se cutremură şi din interior.
Iulia Tarcea
Iulia Tarcea (qmagazine.ro)

Opt magistraţi din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii îşi acuză alţi cinci colegi, în frunte cu preşedintele Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, că, prin refuzul de a participa la şedinţa de astăzi pentru a determina amânarea ei prin lipsa de cvorum, au generat o “presiune de neacceptat” şi au creat un “precedent deosebit de periculos pentru buna funcţionare a instituţiei”, relatează Hotnews.

Practic, prin refuzul celor cinci de a participa la şedinţa CSM de miercuri s-a amânat votarea unui raport de audit al Inspecţiei Judiciare, care ar fi dus foarte probabil la schimbarea conducerii Inspecţiei Judiciare.

Preşedintele Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, şi adjunctul acestuia, Gheorghe Stan, sunt puternic contestaţi chiar din interiorul instituţiei, o bună parte dintre inspectori dorind revocarea acestora din funcţii, au declarat, pentru hotnews.ro, surse din sistemul judiciar.

"Mai mult, şefa echipei de inspectori care realizează controlul la DNA a verificat conducerea Inspecţiei pentru imixtiuni. Reamintim că Inspecţia Judiciară a salutat printr-un comunicat propunerea avansată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de a trece Inspecţia Judiciară de la CSM la Ministerul Justiţiei. Mai mulţi magistraţi au criticat propunerea pe motiv că propunerea este de natură să afecteze independenţa justiţiei, deoarece ministrul este numit politic şi ar dispune astfel de un instrument de control asupra judecătorilor şi procurorilor. Preşedintele Inspecţiei, Lucian Netejoru, a fost acuzat că a făcut parte din masonerie", arată Hotnews, în articolul ce poate fi citit integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne