Florin Cîţu: Dragnea şi Vâlcov au hotărât să-şi facă şi ei bancă. Normal că nu cu banii lor

Chiar dacă suprataxează băncile, companiile de asigurări, confiscă banii din Pilonul II şi îşi fac propria lor bancă, pesediştii tot nu vor putea acoperi gaura de la buget, a avertizat liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Noua generaţie de băieţi deştepţi îşi face bancă iar cu ajutorul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) al liderului PSD Liviu Dragnea îşi pune în aplicare proiectele personale, nu pe cele de interes naţional, a atras atenţia joi, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"Derbedeul politic în pat cu evaziunea fiscală!? Să vă zic de ce l-am catalogat pe Tudose derbedeu politic. Băiatul ăsta din Brăila de câteva săptămâni îşi dă cu părerea, deşi habar nu are, despre sistemul financiar-bancar. Au mai fost şi alţii! Dar până acum niciun Prim-Ministru nu a comparat sistemul bancar cu Terente. Lucrurile devin periculoase când începe să ameninţe şi să ordone controale dirijate la anumiţi agenţi economici, acum la rând sunt băncile. Îmi menţin opinia că acest lucru reprezintă o faptă penală", a declarat Cîţu.

În opinia senatorului, este inadmisibil ca din poziţia de prim-ministru "să inciţi" deponenţii băncilor să-şi retragă banii sugerând că sistemul bancar este falimentar.

"Să fie clar! Eu nu apăr băncile şi instituţiile financiare din România. Nu au nevoie de ajutorul meu, se pot apăra singure. Este de vorba de metoda ticăloasă de presiune şi ameninţare a sectorului privat, care venind din gura Prim-Ministrului devine politică de stat. După ultimele declaraţii trebuia să plece imediat acasă", a precizat Cîţu.

În acest context, liberalul consideră că a venit momentul să demonteze "ipocrizia acestui om":

- cetăţeanul Tudose a vândut un autoturism de lux pe care a încasat 90 000 euro. Se întâmpla în septembrie 2016. Din declaraţia lui Tudose am înţeles că urăşte băncile şi nu are cont în bancă. Avem însă o problemă, legea 70/2015 de pe vremea când Tudose făcea parte din Guvernul Ponta. Legea spune foarte clar - tranzacţiile pentru persoane fizice cu o valoare mai mare de 5000 de lei sunt interzise în numerar. Tudose, explică-ne şi nouă cum ai încasat cei 90 000 de euro! Ai încălcat legea şi acum te-ai autodenunţat? Sau ai minţit 20 milioane de români ca să justifici mişeleşte răzbunarea ta şi a lui Dragnea pe manifestanţii din februarie? În ambele cazuri situaţia este penală.

- am vrut să reconfirm ce ştiam. Este imposibil să rămâi fără 500 de euro, să mai aduci 50 de euro de acasă, doar din comisioane de administrare. Ştii ceva? Am verificat. Numele şi cazul tău nu apar în raportul ANPC pentru sistemul bancar. Ai minţit şi să-ţi fie ruşine.

"Astea sunt motivele pentru care susţin că Tudose are un limbaj şi comportament agresiv de derbedeu politic. Vreau să vă mai spun un lucru. Ştirile despre pilonul II de pensii şi în general atacul asupra sectorului privat le-am anunţat în iunie. Ce nu v-am spus atunci dar pot să vă spun astăzi este că Dragnea şi Vâlcov au hotărât să-şi facă şi ei bancă. Normal că nu cu banii lor. Cu banii noştri. Sper că nu aţi uitat că Vâlcov a fost director la Banca Populară de tip Caritas din Olt. El crede că de acolo are experienţă. Acum pot vă spun cu certitudine că cei doi au hotărât să transforme EXIM Bank în banca de dezvoltare a PSD.

Mârşăvia este că ce nu au putut să facă în martie vor face acum. Vor obliga toate companiile de stat să-şi mute conturile la această bancă! (nu au nicio frică de Curtea de Conturi) Noua generaţie de băieţi deştepţi îşi face bancă iar cu ajutorul FSDI îşi pune în aplicare proiectele personale, nu pe cele de interes naţional. Nu mai contează că EXIM Bank a fost creată să sprijine exporturile româneşti. Nu-i interesează pe oameni. Şi acum ultima, vă promit. Până să vină ei cu taxa pe active financiar-bancare le dau o temă pentru acasă. Au voie să sune un prieten la BNR. (fac cu ochiul)", a afirmat Cîţu.

Potrivit senatorului PNL, 20% din activele băncilor sunt împrumuturi acordate statului român. Taxa se aplică şi acestora? Asta înseamnă:

- băieţii ăştia nepricepuţi vor mări costurile la care statul se va împrumuta în viitor. Acum, voi credeţi că băncile nu vor dori să recupereze pierderea şi din taxarea acestor active?

- în premieră mondială statul îşi măreşte conştient printr-o taxă costurile de finanţare şi automat deficitul.

Liberalul ridică două întrebări:

1. aplicaţi taxa asupra tuturor activelor sau scoateţi împrumuturile către stat?

2. costul suplimentar la care vă împrumutaţi îl aduceţi de acasă sau îl luaţi tot din buzunarul nostru? (Tudose oricum nu are card)

"Dragnea, Vâlcov, Tudose şi prietenul de la BNR. Vă dau o veste proastă! Chiar dacă suprataxaţi băncile, companiile de asigurări, confiscaţi banii din pilonul II şi vă faceţi bancă, tot nu acoperiţi gaura de la buget. Atenţie, vine şi Olguţa “specialista” cu legea pensiilor. P.S. Dragnea e fericit. Are un hamster nou", a conchis Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne