"Nu permitem unui grup de interese să confişte ţara!" - Marş în Capitală contra atacurilor la adresa statului de drept

"Propunerile de modificare a Legilor Justiţiei se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionări a Justiţiei, precum şi împotriva luptei anticorupţie", transmit organizatorii marşului de duminică, lansând un apel la mobilizare.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Pe Facebook se anunţă un nou protest de amploare la finele acestei săptămâni, mai exact un marş de conştientizare a locuitorilor Capitalei cu privire la atacurile la adresa Justiţiei, a Pilonului II de pensii şi a retragerii dosarului Roşia Montană de la UNESCO. Cetăţenii sunt chemaţi să vină duminică, ora 20.00, în Piaţa Victoriei, de unde se va porni în marş spre Obor.

"Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi propunerilor privind modificarea Legii Justiţiei, precum şi desfiinţarea pilonului 2 de pensii şi propunerea pentru scoaterea Roşiei Montane din patrimoniul UNESCO. Aceste propuneri urmează să se transforme în legi dacă noi nu ne opunem vehement, în stradă.

1. Propunerile prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionări a Justiţiei, precum şi împotriva luptei anticorupţie.

De la anul am putea vedea la DNA, DIICOT şi la Procuratura Generală şefi numiţi doar de PSD.
Trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epoca în care Justiţia era de formă, iar randamentul lor în lupta cu corupţia, egal cu zero.
Vezi filmul "De ce Eu?" pentru a afla cum funcţiona justiţia în anii 2000, pe vremea guvernului PSD condus de Adrian Năstase.
Link Film Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=PlzMizZb1oo

http://www.rfi.ro/justiţie-97265-laura-stefan-expert-forum-inspecţia-judiciara-va-deveni-o-instituţie-controlata

Societatea civilă nu va tolera niciodată un atac la independenţa Justiţiei. Nu suntem Rusia şi nu vom lăsa o mână de hoţi să îşi facă de cap cu România!

2. Premierul României a MINTIT când a spus că „randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obţinut la pilonul II”.

Este inimaginabilă folosirea cuvântului „randament” în relaţie cu un sistem care nu investeşte nimic din sumele alocate (Pilonul I) (astfel încât să se poată discuta despre un randament al investiţiei, precum Pilonul 2).

http://www.ziare.com/pensii/pensie-privata/pîslaru-le-da-cifrele-lui-dragnea-şi-tudose-pilonul-ii-de-pensii-din-românia-are-cel-mai-bun-randament-din-europa-1478641

Vrem demisia premierului Mihai Tudose. Nu tolerăm să avem în fruntea guvernului o persoană ce minte voit populaţia.

Nu acceptăm în fruntea ţării persoane care fac un jurământ pe care nu îl susţin. Când suficienţi oameni fac promisiuni false, cuvintele nu mai înseamnă nimic, iar atunci nu mai există răspunsuri, ci doar minciuni mai bune şi mai bune.

Invitaţi-vă prietenii şi haideţi duminică să arătam încă o dată, că nu permitem unui grup de interese să confişte ţara, pentru propriile lor interese", transmit organizatorii protestului.

Nu doar în România se va protesta duminică ci şi în afara ei. Români din Zurich preocupaţi de cea ce se întâmplă în ţară anunţă şi ei un miting duminică. Informaţii suplimentare aici. https://www.facebook.com/events/161217164455141/?__mref=mb

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne