Dragnea, despre votul în cazul Şova: Nu ne opunem cererii DNA, însă nu pot sta cu pistolul la tâmpla fiecăruia

Senatorul PSD Dan Şova, acuzat de "căpuşarea" complexurilor Turceni şi Rovinari, aşteaptă verdictul Senatului în cazul cererii de arestare care îl vizează. Prezent duminică seară în platoul Antenei 3, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a susţine că parlamentarii PSD "nu se opune solicitărilor venite de la Parchete, însă nici nu poate stă cu pistolul la tâmpla fiecăruia".
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.03.2015

Senatorul PSD Dan Şova, acuzat de "căpuşarea" complexurilor Turceni şi Rovinari, aşteaptă verdictul Senatului în cazul cererii de arestare care îl vizează. Prezent duminică seară în platoul Antenei 3, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a susţinut că parlamentarii PSD "nu se opun solicitărilor venite de la Parchete, însă nici nu poate sta cu pistolul la tâmpla fiecăruia".

Liviu Dragnea a explicat că social-democraţii au adoptat o revoluţie prin care este interzisă ocuparea funcţiilor politice sau a demnităţilor publice numite de către membrii de partid aflaţi în diferite stadii de cercetare penală sau care sunt condamnaţi pentru cazuri de corupţie şi a subliniat că PSD "nu se opune solicitărilor venite de la Parchete", potrivit Mediafax.

"În schimb, nu putem sta cu pistolul a tâmplă, la fiecare parlamentar. Fiecare va vota cum crede, nu pot să dau eu un pronostic, acum. Vom vedea, săptămâna asta. Este un moment dificil, este un moment delicat pentru PSD. Ce pot să mai spun în plus, îmi pare rău şi pentru Dan Şova şi pentru Darius Vâlcov", a precizat Liviu Dragnea la Antena 3.

Comisia juridică din cadrul Senatului a avizat favorabil miercuri solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova. Audiat de comisie, Dan Şova a declarat nu doar că este nevinovat ci, mai mult, că a salvat complexurile Turceni-Rovinari şi de aceea merită "statuie ecvestră la Gorj".

Biroul Permanent al Senatului va lua în discuţie luni raportul comisiei şi va stabili când urmează să fie votul în plen. Potrivit legii, termenul în care plenul trebuie să dea votul final este de cinci zile de la primirea raportului.

Şova, reprimit recent în rândurile PSD-ului, este acuzat de complicitate la abuz în legătură cu contractul desfăşurat de firma sa de avocatură cu complexurile energetice Turceni - Rovinari. Mai mult, oamenii legii susţin că acesta a încercat să distrugă dovezi care ar fi probat faptele sale.

Printre politicienii din opoziţie deja circulă ideea că şeful PSD, Victor Ponta, le va cere colegilor săi să voteze împotriva ridicării imunităţii lui Dan Şova, pentru că "iţele afacerii din dosar pot duce chiar la el"

Pentru mai multe informaţii despre acuzaţiile pe care procurorii DNA i le aduc fostului ministru Dan Şova intraţi aici.

Recomadăm şi: Peste 5000 de mineri şi energeticieni au protestat faţă de reducerea salariilor la Complexul Energetic Oltenia.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor