Georgică Severin vrea modificarea Codului Penal, "fără jenă că vor ţipa unele ambasade"

Senatorul PSD Georgică Severin.
Senatorul PSD Georgică Severin. (Facebook)

La scurtă vreme după ce şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declara, comentând cererea de arestare preventivă a lui Dan Şova, că instituţia pe care o conduce „nu e fabrică de trimis la eşafod”, vine rândul senatorului PSD Georgică Severin să ceară "dreptate" pentru aleşii ţării.

Potrivit Hotnews.ro, senatorul Georgică Severin a declarat, vineri, la Consiliul Naţional al PSD, că s-a greşit cu Codul Penal "asumat al domnului Predoiu" şi a cerut juriştilor din partid să prezinte propuneri de modificare a acestuia şi a Codului de Procedura Penală, "fără jenă că vor ţipa unele ambasade", motivând că "avem nevoie de legi care să facă dreptate şi nu răzbunare".

"Aş vrea foarte mult ca noi, ca un partid de stânga, să înţelegem că s-a greşit cu acel Cod Penal asumat al domnului Predoiu, iar juriştii noştri să vină cu propuneri prin care, fără jenă că vor ţipa unele ambasade sau vor striga unii deontologi apropiaţi de vechea putere, s-o spunem extrem de clar că avem nevoie de legi care să facă dreptate şi nu răzbunare", a declarat senatorul PSD, potrivit Mediafax.

"Invit pe juriştii noştri să se aşeze pe Codul Penal şi pe Codul de Procedura Penală şi să vină cu propuneri, să le votăm. Nu să spunem că, dacă ne legăm de asta, avem probleme", a adăugat Severin.

Reamintim că, de la alegeri încoace, lupta anti-corupţie a cunoscut un reviriment fără precedent, cererile de urmărire penală şi arestare preventivă a unor "personalităţi" politice, considerate până nu demult intangibile, ţinându-se lanţ. PSD-ul lui Georgică Severin, prins între "datoria morală" de a-şi apăra baroni "hăituiţi" de DNA şi nevoia de a-şi schimba imaginea de partid corupt (pentru a nu rata şi alegerile din 2016) s-a văzut obligat să încuviinţeze ridicarea imunităţii unor stâlpi ai partidului, precum Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, zis Miki Şpagă etc.

Năuciţi de valul de cereri de arestare formulate de DNA, aleşii ţării certaţi cu legea şi susţinătorii lor au încercat să acrediteze imaginea instaurării unui regim de teroare, a unei justiţii setoase de sânge, dar nu orice fel de sânge ci sânge de politician "persecutat" fie la comandă politică fie în interesul Serviciilor, fie a unor forţe străine.

În încercarea de a demonetiza "ţipetele" UE (care condiţionează intrare în Schengen de raportul MCV ) şi ale SUA (pe care Liviu Dragnea ar fi dat vina pentru pierderea alegerilor de către PSD), s-a încercat şi acreditarea ideii că "străinii" (si ambasadele lor ?!) au şi ei interesele lor când cer autorităţilor române să intensifice lupta anti-corupţie.

Unul din promotorii acestei idei este Sebastian Ghiţă, care afirma recent că treabă în ţara asta fac cu adevărat firme precum Asesoft şi Siveco în timp ce Microsoft şi Oracle au venit la furat.

Cât despre deonotologi, recent, un alt Severin, Adrian Severin, fost ministru de externe şi europrarlamentar PSD învinuit că ar fi luat mită la Bruxelles, insinua, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Adrian Năstase că americanii au de-a face cu "slăbirea României" prin "justiţiarism."

“Deocamdată, cred, interesele strategice ale unei ţări ca România sunt alături de SUA, pentru că americanii deocamdată nu doresc să împartă în niciun fel Europa Centrală şi de est şi probabil că în perioada următoare vor înţelege că slăbirea României prin toată această mizerie a justiţiarismului populist care se extinde şi care ne distruge şi elitele politice şi elitele economice şi orice alt fel de elite nu mai poate continua.“, declara recent Severin, "umăr la umăr" cu Adrian Năstase, deontologul condamnat la închisoare al PSD.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.