Traian Băsescu îşi apără mandatele în faţa "pro-chinezului" Ponta

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Traian Băsescu nu a fost deloc încântat de declaraţiile rivalului său politic, premierul Victor Ponta, privind aşa-zisul "regim negru" pe care l-ar fi condus şi "dezastrele" din cele două mandate ale sale. Prezent sâmbătă la Conferinţa Regională a PMP, fostul preşedinte i-a dat replica "pro-chinezului Ponta" care, cu puţin timp în urmă, îl cataloga drept un veritabil "duşman al României".

"S-a vrut un atac al plagiatorului Victor Viorel Ponta legat de regimul negru sau ceva de genul ăsta, regimul Băsescu şi dezastrele care s-au întâmplat. Aş vrea să fac unele clarificări în faţa dumneavoastră: în primii patru ani de mandat, premier a fost Călin Popescu Tăriceanu, doi ani şi opt luni a fost Victor Viorel Ponta premier, iar trei ani şi patru luni a fost Emil Boc, dintre care trei ani a fost PSD în Guvernarea Boc. Trebuie să fii caraghios să crezi că toţi românii sunt ca tine, mincinoşi", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Fostul şef de stat a făcut o scurtă trecere în revistă a reuşitelor din timpul celor 10 ani cât a stat la Palatul Cotroceni, şi cu care el se mândreşte.

"În 2004 am luat ţara de la Ion Iliescu şi Adrian Năstase, aşa cum am luat-o. În 2007, cu mine preşedinte de ţară, România a intrat în UE. Nu era nici Ponta pe acolo, nici Ion Iliescu, nici Adrian Năstase. Poate că regim negru înseamnă faptul că am semnat parteneriatul strategic cu SUA pentru secolul XXI. Poate pentru dânsul este un element de regim negru. Pentru mine e un element de mândrie. Poate pentru că am semnat parteneriatul strategic cu Marea Britanie.

(...) Poate pentru pro-chinezul Ponta - mai anul trecut erau valuri-valuri de chinezi care făceau de toate, ba îi dădeau armament să se apere, ba construiau - e un lucru rău că avem bază la Deveselu. Pentru mine e un element de mândrie", a afirmat Traian Băsescu, potrivit agenţiei de presă.

Un alt lucru de care fostul preşedinte susţine că este deosebit de mândru este că a fost condamnat comunismul în timpul mandatelor sale, s-a câştigat procesul de la Haga privind Insula Şerpilor, şi s-au predat trei milioane de dosare ale fostei Securităţi.

"Poate că pe Victor Viorel Ponta îl deranjează că am primit o ţară în care justiţia era la cheremul politicienilor şi am lăsat o ţară în care politicienii sunt la cheremul justiţiei. Sunt convins că mi-am făcut datoria. Dar era mai bine când tremurau procurorii de teama politicienilor? Nu era bine! E mai bine să tremure politicienii. Ei, asta nu-i convine lui Victor Viorel", a subliniat Traian Băsescu.

Privind în retrospectivă, Traian Băsescu se declară împăcat cu mandatele sale de preşedinte al României, deşi a fost pus în situaţia să ia "măsuri grele" în timpul crizei economice.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.