Dragnea, către liberali: Dacă au hotărât să intre în opoziţie, atunci trebuie să plece şi din funcţii

Liviu Dragnea vs Klaus Iohannis
Liviu Dragnea vs Klaus Iohannis (Ioana Florea/Epoch Times)

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă liberalii au hotărât să intre în opoziţie atunci ar trebui să plece şi din funcţiile pe care le-au obţinut datorită intrării la guvernare a USL-ului. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, acuză PSD că oficializează, prin intermediul vicepremierului Liviu Dragnea, intenţia de acaparare totală şi a serviciilor deconcentrate din teritoriu.

"Nu e vorba că e necesar. Ei au spus tot timpul că sunt oameni de onoare. Au hotărât să iasă din USL şi să intre în opoziţie, au hotărât să facă alianţa pro Băsescu cu PDL-ul. Acum trebuie să se hotărască: dacă au zis că sunt în opoziţie, păi atunci să intre în opoziţie în mod serios, ca nişte oameni onorabili, şi să părăsească toate funcţiile pe care le-au ocupat datorită intrării la guvernare a USL-ului", a subliniat Liviu Dragnea, citat de Realitatea Tv.

Întrebat de jurnalişti cum comentează cazul de la Dâmboviţa, unde reprezentanţii PNL au anunţat că liberalii nu îşi vor da demisia din niciunul din posturile ocupate, Dragnea a explicat că aceştia vor fi schimbaţi din funcţiile politice.

"Deci, dacă au spus că nu îşi retrag, asta arată ce caracter au şi câtă onorabilitate au aceşti oameni care vor să fie şi la putere, iar la televizor să spună că sunt în opoziţie. O să vedem care sunt funcţiile politice, sigur că o să fie schimbaţi. Funcţiile obţinute prin concurs, dacă sunt funcţionari publici, nu-i scoate nimeni de acolo, numai dacă, Doamne fereşte, nu au probleme în desfăşurarea activităţii. Vorbeam aici de onorabilitate şi de sinceritatea discursului pe care îl au cei de la PNL care acum au refăcut alianţa cu cei împotriva cărora au ţinut foarte multe mitinguri când erau împreună cu noi, cu cei care au tăiat pensiile, salariile, cu Boc, cu Macovei, probabil că o să se unească şi cu Udrea'', a adăugat Liviu Dragnea.

La rândul lor liberalii, prin vocea Cristinei Pocora, îl acuzau anterior pe Dragnea, care avusese un discurs similar cu altă ocazie, că acesta evidenţiază în mod fidel intenţia PSD de acaparare totală şi a serviciilor deconcentrate din teritoriu.

"Pe măsură ce şi-a consolidat poziţia la guvernare, ‪‎PSD‬ a revenit la practicile discreţionare de a acapara puterea, fapt reclamat în repetate rânduri de ‎PNL‬. O nouă dovadă în acest sens a fost oferită de vicepremierul Liviu Dragnea, care, prin ameninţarea publică la adresa funcţionarilor din deconcentrate, aduce grave prejudicii de credibilitate şi imagine statului român. Funcţionarii din deconcentrate nu sunt pur şi simplu nişte marionete politice, aşa cum pare să sugereze preşedintele executiv al PSD, ci sunt persoane care şi-au ocupat postul prin concurs organizat pe baze legale. Drept urmare, cei care ajung să ocupe respectivele funcţii sunt, conform criteriilor legale de selecţie, nişte profesionişti, şi nu oameni pe care să-i insulte un lider politic", a declarat Cristina Pocora.

În opinia purtătorului de cuvânt al PNL, în spatele declaraţiilor lui Dragnea se ascunde de fapt dorinţa social-democraţilor de a controla totul în administraţie, de la directori până la portari.

„PSD nu are niciun respect faţă de performanţă, faţă de competenţele oamenilor din administraţie. Ca partid-stat, PSD vrea să numească toţi oamenii din teritoriu, să deţină întreg controlul României prin feudele baronilor locali, dirijaţi politic de la centru, de către Liviu Dragnea şi Victor ‪‎Ponta‬”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

Pocora este de părere că abordările de tip politicianist privind înlocuirea liberalilor din serviciile deconcentrate doar din motive de apartenenţă politică reprezintă o nouă dovadă a minciunii ridicate la rang de politică de guvernare a PSD.

„Indiferent din ce partid provin, şefii deconcentratelor trebuie să respecte legea şi să-şi facă datoria cu toată capacitatea lor profesională. Aceştia pot fi schimbaţi strict din cauza neîndeplinirii atribuţiilor, şi nu în funcţie de culoarea politică, deoarece funcţionarii publici nu fac politică, ci doar o aplică. Este nevoie mai mult ca oricând de cristalizarea unei puternice forţe de dreapta, care să reprezinte o alternativă viabilă la actuala putere şi care să pună capăt acestui mod nociv de a conduce România”, a concluzionat Cristina Pocora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne