UNPR, nemulţumit de asocierea cu PPDD. „Sper să nu ajungă Ponta, potenţial prezidenţiabil, să se plimbe în DD-mobil”

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

UNPR nu este tocmai încântată de decizia premierului Victor Ponta de a se asocia cu partidul lui Dan Diaconescu, PPDD. Vicepreşedintele UNPR, Cătălin Cherecheş, primar al municipiului Baia Mare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, cât se poate de răspicat că formaţiunea pe care o reprezintă nu va semna niciun protocol de colaborare cu PPDD.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că nu exclude posibilitatea unei colaborări cu partidul lui Diaconescu şi la nivel guvernamental, nu doar parlamentar şi local pentru menţinerea majorităţilor în teritoriu. Negocierile dintre PSD şi PPDD sunt purtate de preşedintele executiv Liviu Dragnea şi secretarul general Liviu Neagu.

"UNPR nu va fi semnatarul niciunui protocol politic în care apare PP-DD. Este o opţiune doar a PSD, în acest moment, şi sper să nu ajungem în momentul în care Victor Ponta, potenţial candidat la prezidenţiale, să se plimbe în DD-mobil! Noi avem, împreună cu PC şi PSD, nişte lucruri asumate şi ne ţinem de cuvânt. Nu schimbăm regulile în timpul jocului. Considerăm că la nivel naţional nu are niciun rost implicarea noastră în această relaţie dintre PSD şi PP-DD. Nu vrem să deranjăm această relaţie", a declarat Cherecheş, la o conferinţă unde au participat şi preşedinţii filialelor PSD, UNPR şi PC Maramureş.

Potrivit publicaţiei Vocea Transilvaniei, şi preşedintele UNPR Maramureş, Emil Ambruş, exclude orice eventuală asociere cu PPDD.

„Nu mi se pare normal să stăm la cheremul lui Dan Diaconescu, să vină să spună că astăzi negociază cu noi, mâine cu alţii şi luni o să vadă ce i se mai dă şi atunci o să semneze sau nu. Aş vrea să văd acel consilier judeţean din Maramureş care are curajul să nu voteze un proiect bun pentru Maramureş dacă nu i se acordă ceva. Îl văd pe Cristea că se bate cu cărămidă în pieptul ăla, cât îl mai are, pe la toate posturile, prin presa scrisă, că el ce face, ce negociază, dar ştiţi ce, n-am nevoie nici să mai fiu consilier judeţean decât să ajung să mă trag de buzunar cu un securist. Niciodată n-o să stau lângă Cristea şi într-o alianţă cu el”, a declarat Ambruş, într-o conferinţă de presă.