Disensiuni la Varniţa. Deputat PAS: În Bender ar fi organizaţi oamenii şi plătiţi înainte de a merge la vot

Varniţa (Captură Foto)
Maria Maevschi
15.11.2020

Pentru alegătorii domiciliaţi în regiunea transnistreană, Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a deschis 42 de secţii de votare. Potrivit Europa Liberă, la punctul de control de la intrarea în Varniţa, localitate din dreapta Nistrului unde votează locuitori din stânga Nistrului, situaţia este destul de tensionată.

Mai mult decât atât, acolo unde vine transportul dinspre oraşul Bender (Tighina) se află zeci de persoane, poliţişti, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Transport Auto, activişti, observatori, reprezentanţi ai partidelor, combatanţi, care monitorizează transportul să nu fie organizat, pentru că la acest scrutin se ştie că este interzisă transportarea organizată a alegătorilor.

„Combatanţii îşi notează numerele automobilelor ca să verifice dacă acestea nu fac câteva curse încolo şi înapoi; deputaţii PAS care sunt aici, Lilian Carp, de exemplu, ne-a declarat că transportul de rută, autobuzul nr. 7 din Bender, astăzi, face nişte curse destul de dese, mult mai dese decât de obicei. Astfel, există presupunerea că alegătorii ar fi aduşi organizat cu acest autobuz. El ne-a arătat chiar nişte video din care se vede că în Bender ar fi organizaţi oamenii şi plătiţi înainte de a merge la vot.

Aici se află şi socialistul Nicolae Pascaru, care, la rândul său, spune că acestea sunt doar nişte minciuni, că oamenii vin din propria dorinţă să voteze, îşi doresc pace în regiune şi că Partidul Socialiştilor sau reprezentanţii lui Igor Dodon nu ar fi plătit pe nimeni pentru vot”, a menţionat corespondentul Europa Liberă.

În timp ce unii alegători susţin că au venit singuri, cu transportul public sau cu transportul personal, mânaţi de dorinţa de a vota, au fost surprinse şi persoane care „au recunoscut că în oraşul Bender sau în Tighina sunt organizate maşini, taxiuri sau maşini personale, oamenii sunt aduşi şi li s-ar fi promis câte 400 de lei pentru un vot”, relatează sursa citată.

Precizăm că până în acest moment au votat peste 1,5 milioane cetăţeni ai Republicii Moldova, ceea ce constituie circa 38 la sută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor