Alex Cozer: "Ce se întâmplă în diaspora în aceste momente este extraordinar de emoţionant"

Diaspora din Italia la vot
Diaspora din Italia la vot (facebook.com / Eduard Digore)

„Ce se întâmplă în diaspora în aceste momente este extraordinar de emoţionant”, scrie jurnalistul Alex Cozer pe contul personal de Facebook, adăugând că oamenii stau cu noaptea-n cap la cozi de sute de metri încă înainte ca secţiile de votare să se deschidă.

„Este extraordinar! Mă închin în faţa voastră, oameni buni, curajoşi, demni, cu dragoste mare faţă de pământul pe care l-aţi lăsat acasă. Peste 18 mii de oameni au votat în afara Moldovei până acum. Nu uitaţi să daţi un telefon şi acasă, pentru a le spune celor rămaşi acolo că votul lor este la fel de important. Doar că e făcut în condiţii mult mai comode”, se mai arată în mesajul lui Cozer.

„Roma Votează Schimbarea! Armata noastră e tare mare!”, scrie Victor Chirilă de la Asociaţia pentru Politică Externă.

„Rând kilometric la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, hai că se poate!”, a menţionat într-un mesaj Ana Guţu, secretar de Stat la Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova la Guvernul României.

Şi fostul premier moldovean Ion Sturza a votat la Bucureşti, punctând că acolo sunt „cozi de mii de oameni la Bucureşti! Dar foarte bine organizat! De patruzeci de ani votez. Pentru mine, pentru alţii. Dar astăzi e cumva altfel... Nu mi-i nici paralel, nici perpendicular! Nici nu vreau să fiu bătut la 'bot' în colţ. Pentru istorie, următorii patru ani sunt o nimica toată. Pentru o viaţă de om, înseamnă foarte mult. Oameni buni, ieşiţi la vot!”.

„Cetăţeni responsabili, de la 5.00 dimineaţa la vot! Oameni care ştiu ce înseamnă greul, pribegia, să fii străin! Ei, probabil, ştiu mai mult adevăr despre Ţara lor, decât cei de pe loc. Dar, acuma e momentul să unim forţele şi eforturile, astăzi dăm start unui nou început!”, a punctat avocatul Eduard Digore.

Menţionăm că până în aceste momente în total au votat aproape 720 mii cetăţeni ai Republicii Moldova, ceea ce constituie circa 25 la sută din numărul alegătorilor.