DIICOT: Vlad Pascu a început să consume droguri de la 13 ani. În casa părinţilor săi se consumau frecvent droguri

Vlad Pascu (Instagram)
Ana Ion
08.10.2023

Vlad Pascu, şoferul care a ucis doi tineri la 2 Mai în timp ce conducea drogat maşina, a început să consume droguri la vârsta de 13 ani, pe fondul unor probleme familiale, reiese din rechizitoriul prin care procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a lui Vlad Pascu şi a părinţilor săi.

De atunci, el a consumat constant droguri de risc şi mare risc, având acces la resurse materiale peste medie. În casa tânărului şi în cea a părinţilor săi se consumau frecvent droguri diverse - cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl şi oxycodonă.

"Prin rechizitoriul din data de 05.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpaţi:

Unul (arestat în altă cauză) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (două acte materiale), trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri,- o inculpată (în stare de arest preventiv) pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi ameninţare, şi un inculpat (aflat sub măsura controlului judiciar) pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. (...)

- Din probele administrate în cauză a rezultat că, pe fondul unor probleme emoţionale survenite într-un context familial, în perioada de minorat (13 ani), inculpatul (Vlad Pascu n.r.) a început să consume iniţial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta sa cu preocupări similare, dar şi din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri (cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl şi oxycodone).

Consumul constant de droguri a marcat evoluţia personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat şi de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială.

Acest cumul de factori a condus în final la comiterea infracţiunilor cercetate în prezenta cauză dar şi a celor care formează obiectul dosarului instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia", se arată în rechizitoriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor