Deputat PAS: Pentru Dodon menţinerea puterii devine nu doar o chestiune de supravieţuire politică, ci o metodă de a evita pedeapsa penală
alte articole
Dodon a avut şansa unică să tragă linie şi să meargă înainte ca om de stat, om pentru oameni, scrie deputatul PAS Dumitru Alaiba într-o postare pe blogul personal, adăugând că în iunie 2019, după ce Plahotniuc şi Şor au fugit din Republica Moldova, Dodon ar fi putut alege să muncească pentru a construi ţara, a restabili ordinea, dreptatea, disciplina în acest stat.
În luna iunie a fost stabilită o agendă antioligarhică ambiţioasă, o viziune despre acţiunile urgente, însă Dodon a ales să fie sabotorul acestei agende, în loc să fie promotor, a punctat parlamentarul de la Chişinău.
„Nimic nu l-a încurcat pe Dodon să devină sinonim cu schimbarea, modernizarea, reforma, ordinea, disciplina. A fost alegerea lui să devină sinonim cu hoţia, populismul, incompetenţa, minciuna, schemele, hoţia, hoţia, hoţia. El a ales kulioacele.
Pentru că este un preşedinte slab, incapabil şi lipsit de viziune, a ales ceea la ce se pricepe. La kulioace. A văzut treuca guvernării liberă şi nu s-a abţinut. A ales să dea jos un guvern bun, condus de Maia Sandu, ca să instaureze un guvern catastrofă, dar pe care îl controlează 100%. Eşecul guvernării din anul 2020 este deplina responsabilitate a lui Dodon”, se mai arată în postarea lui Alaiba.
Dodon a avut şansa unică să-şi răscumpere toate păcatele şi să renunţe la schemele din trecut, muncind pentru viitor şi dacă după iunie 2019, Dodon a ales să fie de partea bună a lucrurilor, ulterior acesta a ales să ocupe locul eliberat de Plahotniuc, a menţionat deputatul PAS. Mai mult decât atât, Alaiba consideră că în loc să se cureţe, din 2019 până acum, Dodon s-a mai împotmolit într-o mulţime de alte scheme, cu o bandă de tipi oculţi care l-au slujit pe Plahotniuc.
„Dodon trebuie oprit şi nu este glumă sau exagerare. El a trecut o linie importantă. Linia de neîntoarcere. El nu mai are cale întoarsă, iar fiecare pas pe care îl face, îl duce tot mai departe de normalizare şi tot mai adânc în scheme şi corupţie. El va fi nevoit să menţină instituţiile disfuncţionale, iar menţinerea puterii devine nu doar o chestiune de supravieţuire politică. Devine o metodă de a evita pedeapsa penală. Acum el e gata să fure şi falsifice voturi pentru a se menţine. Cel ce recurge la faslificarea voinţei poporului este doar la începutul unui lung lanţ de crime.
Nici Plahotniuc nu a fost totdeauna fiorosul oligarh pe care ni-l amintim în ultima perioadă, în 2019. Cândva, prin 2013, 2015, era un mediocru de care râdeam. Nici Plahotniuc nu a vrut să instaureze un sistem autoritar. El a fost nevoit să o facă. După ce şi-a umplut buzunarele, el a avut nevoie de simplu linişte, ca nimeni să nu-l critice, nimeni să nu ceară miliardul înapoi, nimeni să nu strige „Jos Plahotniuc”, de aceea a trebuit să recurgă la abuzuri, intimidări, aresturi. Iar menţinerea guvernării a fost necesară pentru a evita pedeapsa penală. Instaurarea unui sistem autoritar, abuzurile şi persecutările, au fost acţiuni nu atât dorite, cât necesare”, a conchis parlamentarul.