Maia Sandu l-a invitat pe Igor Dodon la o dezbatere publică. Expert: Preşedintele evită loviturile directe şi multiple

Tactica semi(auto)izolării lui Dodon nu îi va influenţa popularitatea, dar ar putea avea impact asupra popularităţii principalului său contracandidat Maia Sandu, afirmă Dionis Cenuşă.
Igor Dodon şi Maia Sandu
Igor Dodon şi Maia Sandu (facebook.com/D. Alaiba/newsmaker.com)

Candidata la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu i-a lansat vineri o invitaţie lui Igor Dodon la o dezbatere publică în perioada 26 – 30 octombrie.

„În această campanie noi avem un singur oponent – Igor Dodon. Toţi candidaţii care vor să schimbe starea de lucruri în Moldova îl au ca oponent pe Igor Dodon. Cetăţenii noştri merită un Preşedinte care nu se teme de dezbateri şi care nu se ascunde de oameni”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei intervenţii video pe pagina sa de socializare.

În context, politologul Dionis Cenuşă a menţionat că alegerile sunt organizate pentru a avea dezbateri între candidaţi, care să-şi confrunte ideile şi programele electorale. Anume în rezultatul acestora, cetăţenii urmează să aleagă câştigătorul.

Cu toate acestea, în prezent, neparticiparea la dezbateri nu este interzisă de lege. Nimeni nu poate fi adus forţat la dezbateri, iar pandemia creează limitări adiţionale.

Mai mult, Igor Dodon ar face uz de aceste condiţii pentru a evita loviturile directe şi multiple. Tactica semi(auto)izolării nu îi va influenţa popularitatea, dar ar putea avea impact asupra popularităţii principalului său contracandidat Maia Sandu.

În plus, în opinia expertului, fiind principalul lider politic cu şanse de a ajunge în turul doi, Maia Sandu îl poate înlocui pe Dodon în atragerea criticii venite de la ceilalţi şase concurenţi.

„În lipsa lui Dodon, cei şapte contracandidaţi ai săi vor fi condiţionaţi să se critice unul pe altul. O excepţie ar fi, dacă cei şapte ajung la un acord mutual de a-l ţinti pe Dodon şi a crea un cordon sanitar în jurul Maiei Sandu, pentru a-i spori oportunităţile în turul doi”, a conchis Dionis Cenuşă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe