Umilire cruntă. Anatol Şalaru: Răpind cetăţenii R. Moldova, Krasnoselski i-a arătat lui Dodon cine-i ”prezidentul”

Viitorul preşedinte al R. Moldova este obligat să ridice ţara nu doar din criză dar şi din genunchi, afirmă fostul ministru al Apărării.
Anatol Şalaru
Anatol Şalaru (facebook.com)

„Dacă Igor Dodon ar fi fost răpit de separatişti, cine l-ar fi eliberat?”, se întreabă fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, menţionând că sechestrarea cetăţenilor Republicii Moldova de către KGB-ul separatist de la Tiraspol a arătat, în primul rând, subordonarea statului în faţa diferitelor forme de manifestare a autorităţilor ruseşti şi o umilire cruntă a celui care vremelnic este preşedinte.

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) notează că, deşi toţi s-au obişnuit cu faptul ca Igor Dodon să fie umilit de ”nacialnicii” (şefii n.r.) ruşi în frunte cu Putin şi Kozac, cea mai mare umilire acesta a primit-o recent de la Krasnoselski.

„Să fii preşedintele unui stat recunoscut internaţional, şi să ajungi să te rogi de separatişti pentru a-ţi elibera proprii cetăţeni pe care nu i-ai putut apăra este o umilinţă ce se va răsfrânge şi asupra R. Moldova”, a adăugat Şalaru.

În opinia politicianului, Krasnoselski i-a arătat lui Dodon cine-i ”prezidentul” deoarece instituţiile statului s-au dovedit a fi neputincioase. Viitorul preşedinte al R. Moldova este obligat să ridice ţara nu doar din criză dar şi din genunchi.

Deşi autorităţile de la Chişinău susţin că doi dintre cei patru cetăţeni răpiţi de forţele de securitate de la Tiraspol ar fi fost eliberaţi, aceştia de fapt sunt obligaţi de pretinşii oameni ai legii din regiunea transnistreană să nu-şi părăsească domiciliile din stânga Nistrului, a informat Procuratura Generală şi Serviciul de Informaţii şi Securitate care au mai susţinut că nu cunosc alte detalii despre ceilalţi doi cetăţeni moldoveni capturaţi de KGB-ul transnistrean sub învinuirea de spionaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe