Presa chineză sprijină organizaţia Black Lives Matter, criticând SUA pentru drepturile omului

Ofiţeri poliţiei paramalitare chineze se salută în faţa unui tablou al dictatorului Mao Zedong în Piaţa Tiananmen din Beijing,  China
Ofiţeri poliţiei paramalitare chineze se salută în faţa unui tablou al dictatorului Mao Zedong în Piaţa Tiananmen din Beijing, China (Kevin Frayer/Getty Images)

Agenţia de presă a Partidului Comunist Chinez Xinhua şi-a manifestat sprijinul faţă de organizaţia de stânga radicală Black Lives Matter, publicând o bandă desenată care înfăţişează poliţişti americani înarmaţi cu furci şi făclii vânând un american de culoare.

„Statisticile arată, de nenumărate ori, că unii cetăţeni sunt prejudiciaţi în mod disproporţionat în SUA #FightRacism”, a scris pe Twitter contul oficial Xinhua News.

Imaginea prezintă trei poliţişti albi şi un câine care vânează un bărbat afro-american.

După moartea lui George Floyd şi explozia de revolte şi demonstraţii de stradă coordonate de gruparea radicală Black Lives Matter şi Antifa care au urmat, mass-media chineză şi personalităţi politice comuniste au sprijinit revoltele criticând istoricul drepturilor civile din SUA.

Încercarea este cel puţin hilară, având în vedere zecile de milioane de chinezi omorâţi în campaniile politice ale Partidului Comunist Chinez. China este învinuită de menţinerea unui vast sistem de lagăre de muncă, unde exploatează un număr mare de chinezi - iar Partidul este cunoscut pentru campaniile de suprimare etnică a uigurilor în Xinjiang şi cele de persecuţie a practicanţilor mişcării Falun Gong împotriva cărora a organizat o adevărată industrie macabră de recoltare de organe cu forţa.

China este, de asemenea, una dintre cele mai rasiste ţări din lume în ceea ce îi priveşte pe negri.

Una dintre cele mai tulburătoare episoade în acest sens s-a produs la începutul exploziei virusului Wuhan, când muncitorii africani care trăiau în China au fost daţi afară din case de către proprietari. Fenomenul a fost generat de campania Partidului Comunist Chinez care afirma că virusul Wuhan ar fi venit din străinătate - din SUA, Franţa, sau chiar Africa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii