Olesea Stamate: Injustiţia implementată de Dodon a dus la sărăcirea oamenilor şi îmbogăţirea hoţilor de la putere

Justiţia din R. Moldova trebuie resetată, altă cale nu există pentru ca ţara să devină un stat dezvoltat, iar cetăţenii acesteia, liberi şi prosperi, afirmă fostul ministru al Justiţiei în Cabinetul Sandu.
Olesea Stamate, prezintă Calendarul Injustiţiei guvernului Chicu
Olesea Stamate, prezintă Calendarul Injustiţiei guvernului Chicu (maiasandu2020.md)

Fostul ministru al Justiţiei Olesea Stamate a prezentat, joi, 8 octombrie, un Calendar al Injustiţiei „implementat de Igor Dodon” începând cu noiembrie 2019 care include „eliberarea bandiţilor şi hoţilor pe bandă rulantă, achitarea unor ucigaşi, promovarea unor judecători corupţi, tergiversarea dosarelor mari de corupţie, scoaterea de sub urmărire penală a figuranţilor din „dosarul miliardului” şi alte acţiuni ce duc la sărăcirea oamenilor şi îmbogăţirea hoţilor de la putere”.

Calendarul Injustiţiei are ca obiectiv readucerea în agenda publică a problemelor din justiţie întrucât nu poţi fi indiferent atunci când ucigaşii de la Atrium sunt achitaţi şi se plimbă liber pe străzi, iar alţi cetăţeni, pentru că nu au putut achita la timp o datorie, fac puşcărie, a declarat Olesea Stamate în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia acesteia, de când Dodon a preluat guvernarea: „Au fost eliberaţi din penitenciar înainte de termen: personaje ca Platon, proxenetul Şalun, Coceban – autorul crimei de la Milano, Leşan Alexei aşa-numitul “smotreaşii” de la Soroca, Efremenco Andrei alias “Belîi”, „smotreascii” de la Cricova, şi alţii. Cu aşa viteză, revenim la criminalitatea anilor 90.

Au fost achitaţi luptătorii K1 pentru omorul de la Atrium.

Pe dosarele importante – furtul miliardului, dosarul Şor, finanţarea din Bahamas a PSRM, vestitul kuliok (pungă n.r) – nu se mai întâmplă nimic. Ancheta şi judecata pe cazul Botnari (expulzarea profesorilor turci) a fost cu măiestrie secretizată, într-o bătaie de joc faţă de cetăţenii acestei ţări, or nu s-a mai văzut aşa ceva.

Din noiembrie până acum, Dodon s-a îngrijit să promoveze în funcţii oameni compromişi. Vlad Clima şi Tamara Chişca Doneva sunt doar unele dintre exemple. A pus noi membri la CSM, astfel încât să poată controla întregul sistem judecătoresc. Asta în timp ce oamenii integri nu au avut trecere la el (judecătoarea Viorica Puică fiind una dintre aceştia).”

Fostul ministru al Justiţiei în cabinetul Sandu a ţinut să sublinieze că odată cu numirea Guvernului Chicu, reforma justiţiei a fost oprită. „Justiţia trebuie resetată, altă cale nu există, dacă vrem ca Moldova să devină un stat dezvoltat, iar cetăţenii acesteia, liberi şi prosperi.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe