Daniel Zamfir: "Să dăm o şansă sutelor de mii de români să scape din coşmarul vieţii!"

Deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii care le permite celor ce nu-şi mai pot plăti datoriile la bănci, să se achite cedând băncii casa, i-a cerut preşedintelui Senatului să convoace o sesiune extraordinară a Senatului, în vederea reexaminării în regim de urgenţă a actului normativ menţionat.
Deputatul Daniel Zamfir. (Facebook)
Ana Ion
07.01.2016

"Astăzi i-am cerut oficial preşedintelui Senatului, printr-o scrisoare depusă la cabinetul său, convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului în vederea reexaminării în regim de urgenţă a legii dării în plată. Spuneam că săptămâna trecută s-a sinucis un bărbat la Cluj, iar altul s-a mutat efectiv în pădure pentru că a rămas fără casă. Dacă în 2013 s-a putut convoca pe 27 decembrie sesiune extraordinară pentru a încuviinţa arestarea preventivă a deputatului Gigel Coman(!?!) trebuie să se poată şi acum! Ne poate asigura cineva că nu se pot întâmpla drame în perioada următoare? De aceea îi rog pe colegii senatori să facă tot posibilul să avem sesiune extraordinară, să dăm şansa sutelor de mii de români să scape din coşmarul vieţii lor!", scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Legea darii în plată a fost adoptată pe 25 noiembrie în Parlament cu 233 de voturi "pentru", o abţinere şi un vot ''împotrivă'' şi permite unei persoane care s-a împrumutat la bancă şi nu mai poate plăti datoria să treacă în proprietatea băncii imobilul ipotecat.

Practic, legea prevede că la momentul încheierii contractului pentru transferul de proprietate, respectiv la data pronunţării hotărârii judecătoreşti definitive, va fi stinsă orice datorie a debitorului faţă de creditor, acesta din urmă neputând solicita sume de bani suplimentare.

Actul normativ a stârnit nemulţumirea bancherilor care au anunţat că îi vor cere preşedintelui Iohannis să sesizeze Curtea Constituţională pe legea privind darea în plată, cu alte cuvinte, legea care permite unei persoane care s-a împrumutat la bancă şi nu mai poate plăti datoria să treacă în proprietatea băncii imobilul ipotecat.

Pe 18 decembrie anul trecut, preşedintele Iohannis a trimis Parlamentului, vineri, spre reexaminare, Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Şeful statului nu a sesiza CCR, aşa cum şi-ar fi dorit bancherii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor