Credeaţi că a plecat? Victor Ponta revine cu un nou proiect politic

Fostul premier şi lider al social-democraţilor, Victor Ponta, îşi va lansa săptămâna viitoare o fundaţie politică.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În acest nou proiect politic, Victor Ponta se bucură de sprijinul mai multor colegi de partid, dar şi a unor foşti aliaţi din USL, idee care nu este deloc pe placul şefului PSD Liviu Dragnea. Fundaţia lui Ponta va avea un rol în promovarea de proiecte regionale, iar fostul premier va fi promovat şi ca amfitrion la diverse conferinţe internaţionale, informează România TV.

La lansarea ce va avea loc pe 14 ianuarie, fostul ministru Nicolae Bănicioiu şi co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, vor fi desemnaţi vicepreşedinţi al fundaţiei.

Liviu Dragnea le-a interzis membrilor PSD să colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. Discuţia pe această temă a avut loc la Turnu Măgurele, în absenţa fostului premier, susţin mai mulţi social-democraţi, informa anterior Digi24.

"Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta, e fundaţia partidului?", a declarat Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora.

"A spus că l-a invitat pe Victor Ponta [la întâlnirea informală de la Turnu Măgurele - n.r.] şi a spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie", a precizat, la rândul său, şi Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş.

Dragnea a explicat şi de ce fostul premier nu a participat la întâlnirea informală. "L-am căutat pe Victor Ponta, l-am sunat de câteva ori la telefon, nu mi-a răspuns".

Deşi la momentul declaraţiilor lui Dragnea fostul premier nu îşi anunţase oficial planurile legate de înfiinţarea fundaţiei, în schimb avusese o întâlnire la un restaurant din nordul Capitalei cu foştii membri ai guvernelor PSD. După cum era de aşteptat, Dragnea nu a fost invitat să participe.

"Am participat la o întâlnire informală cu fostul premier Victor Ponta şi cu colegii din Cabinet. Sigur, au participat mai mulţi miniştri, nu am făcut politică. Au participat şi domnul Constantin şi domnul Oprea", a declarat atunci Mircea Duşa, fost ministru al Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne