Bărbaţii atractivi sunt mai egoişti - studiu

Fotomodel
Fotomodel (Facebook)

Fiecare femeie îşi doreşte ca partenerul său să aibă cât mai multe calităţi: să fie harnic, iubitor, sigur de el şi (de ce nu?) să fie frumos sau atractiv. După ce vor citi un studiu recent asupra comportamentului bărbaţilor atractivi, femeile se vor gândi de două ori înainte de a începe o relaţie cu un astfel de bărbat.

De fapt, multe femei sunt de părere că bărbaţii frumoşi sunt mai egoişti. Confirmarea vine acum şi din partea unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Brunel din Londra, al cărui rezultat a fost publicat în revista Evolutionary Psychology: bărbaţii atractivi sunt mai puţin generoşi şi înţelegători.

Prin studiul respectiv, s-a dorit să se cunoască modul în care atractivitatea influenţează atitudinea şi comportamentul acestor bărbaţi faţă de egoism şi inegalitate. În acest scop, echipa de cercetători a măsurat corpurile a 63 de bărbaţi folosind un scanner de corp 3D. Participanţilor le-au fost acordate scoruri de atractivitate în funcţie de măsurătorile corpului, de exemplu, raportul talie-piept. De asemenea, au completat un chestionar personal, şi au participat la un experiment în care li s-a oferit o sumă de bani, fiind apoi întrebaţi cât de mult ar vrea să împartă cu un alt individ.

Rezultatele au arătat că bărbaţii cu punctaj ridicat la atractivitate erau mai egoişti şi puţin înţelegători, în comparaţie cu cei care au obţinut un punctaj mai slab.

Un studiu similar a fost realizat la Universitatea Autonomă din Madrid, care a demonstrat acelaşi lucru pe un eşantion de bărbaţi, cât şi pe unul de femei frumoase. Persoanele atractive sunt interesate mai mult de propria persoană şi nu acordă prea multă atenţie celor din jur, neavând calitatea minunată de a fi altruist.

Se consideră că persoanele atractive din punct de vedere al aspectului fizic ar avea mai multe calităţi şi sunt tratate mult mai bine: aceasta este o mare eroare. Bărbaţii atrăgători au tendinţa de a demonstra semne de egoism: nu cred în egalitatea între sexe sau alte persoane, ei fiind preocupaţi doar de problemele şi buna lor stare, astfel că nu pot acorda atenţie prea mare celor din jur.

Totuşi, nu trebuie să generalizăm aceste rezultate, şi să admitem că există bărbaţi atractivi care sunt foarte generoşi şi buni. Acest tip de bărbat există, dar numărul lor este mai mic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură