10 alegeri pe care le vei regreta în 10 ani

. (pixabay.com)
Vlad Negrila
27.05.2015

Am un obicei prin care îmi imaginez cum ar fi dacă aş da curs unei alegeri pe care aş face-o acum şi sunt momente în care îmi dau seama că dacă merg pe un anumit drum, sigur voi ajunge să regret decizia pe care am făcut-o. “Cum ar fi fost dacă…” este expresia care te trimite cu gândul în tot felul de posibilităţi şi variante de alegere pe care dacă le-ai fi făcut, poate ca lucrurile ar fi stat diferit acum, în viaţa ta.

Mai jos găseşti 10 alegeri care te vor face în cele din urmă sa regreţi că le-ai luat şi câteva modalităţi prin care poţi să le eviţi:

1. Să încerci să planifici absolut orice

Câteodată este mai bine să te relaxezi şi să laşi viaţa să se întâmple fără să te mai îngrijorezi şi să încerci să planifici fiecare pas pe care-l faci. Inspiră profund de câteva ori şi atunci când se aşează lucrurile şi poţi să observi din nou imaginea de ansamblu, doar atunci fă următorul pas. Nu-i nevoie să ştii de fiecare dată direcţia în care mergi pentru a ajunge într-un loc frumos. Dă-ţi seama că totul în viaţa este aranjat exact aşa cum trebuie, fie că-ţi dai seama de acest lucru mai devreme sau mai târziu. Doar trebuie să laşi să treacă ceva timp până când totul va avea sens.

2. Să fii egoist şi să te gândeşti doar la tine însuţi

Este adevărat că-i important să dedici timp pentru tine şi dezvoltarea ta. În acelaşi timp, aminteşte-ţi că o viaţă plină de întâmplări frumoase în timp ce ai un caracter plăcut formează în mintea oamenilor o amintire care durează în timp. Cei pe care i-ai inspirat şi cu care ai împărtăşit din cunoştinţele pe care le-ai avut de oferit, mult timp după aceea vor ţine minte modul în care i-ai făcut să se simtă.

Ceea ce ai făcut pentru tine va pleca din această lume împreună cu tine. Ceea ce ai făcut pentru alţii şi pentru lumea înconjurătoare, va rămâne.

3. Să laşi pe mâine ce poţi face astăzi

Problema este că ai mereu impresia că ai mai mult timp decât crezi. Însă s-ar putea să vină acea zi în care să-ţi dai seama că nu prea mai ai timp să faci lucrurile pe care ţi le-ai dorit dintotdeauna să le faci. Când ajungi în acel moment, fie ai o listă cu obiectivele pe care ţi le-ai propus şi pe care le-ai atins, fie vei avea o listă plină cu scuze, cu lucruri care depindeau doar de efortul şi determinarea ta.

4. Să laşi alte persoane să aleagă în locul tău

Cea mai mare provocare pe care ţi-o oferă viaţa este să descoperi cine eşti cu adevărat. Următoarea ca intensitate este să fii fericit cu ceea ce descoperi. Pentru a ajunge să faci asta, un rol foarte important este jucat de capacitatea ta de a rămâne în acord cu propriile vise şi dorinţe. Ai oameni în viaţa ta care nu sunt de acord cu tine? Asta este foarte bine! Asta înseamnă că ai ales un set de valori şi principii conform cărora să trăieşti şi-ţi menţii punctul de vedere.

Sunt momente în care alţii vor considera aiurea, plictisitor sau nefolositor ceea ce faci, însă atunci când te surprinzi că ai pierdut noţiunea timpului fiind cu atenţia total prinsă în acel lucru, atunci ştii cu siguranţă că este bine ceea ce faci.

5. Să fii altcineva doar pentru a-i impresiona pe cei din jur

Dacă obişnuieşti ca de fiecare dată când ieşi în lume să ai o mască pe faţă, s-ar putea ca într-o zi să realizezi că nu se mai află nimic sub aceasta. Atunci când îţi petreci foarte mult timp concentrându-ţi atenţia pe modul în care eşti perceput de cei din jur sau modul în care aceştia îşi doresc ca tu să fii, rişti ca până la urmă sa uiţi cine eşti de fapt.

Aşa că evită să-ţi mai fie teamă de ceea ce cred cei din jur despre tine. Ceea ce este cel mai important este că ştii în inima ta cine eşti şi ce este cu adevărat important pentru tine. Nimeni nu a spus că trebuie să fii perfect pentru a impresiona sau a-i inspira pe cei din jur. Lasă-i să fie inspiraţi şi impresionaţi de modul în care faci faţă imperfecţiunilor cu care te confrunţi.

6. Să menţii în jurul tău persoane care te trag în jos

Evită să laşi persoane cu o atitudine negativă să te tragă în jos. Evită să-i laşi să te afecteze. Ele nu pot face nimic dacă nu le dai tu voie să facă asta. Atunci când îţi aminteşti că ai de ales dacă să mai rămâi în preajma unor astfel de persoane sau nu, în loc să o vezi ca pe o obligaţie, poţi să alegi să menţii în jurul tău oameni calmi în loc de oameni furioşi, oameni generoşi în loc de oameni egoişti şi oameni optimişti în loc de oameni pesimişti.

7. Să eviţi să te dezvolţi sau să te schimbi

Dacă vrei să ştii dacă ai luat decizii bune în trecut, observă cu atenţie momentul prezent în care te afli. Dacă vrei să influenţezi cu ceva viitorul, observă cu atenţie deciziile pe care le iei acum. Dacă vrei să faci loc pentru o schimbare în viaţa ta, este important să laşi deoparte ceea ce a fost. Ceea ce a fost este învechit, s-a dus şi nu se mai întoarce! În momentul în care îţi dai seama acum de acest lucru, poţi să faci paşii necesari astfel încât să te pui într-o poziţie care te ajută şi-ţi oferă perspective noi în loc să te întorci în aceleaşi tipare învechite.

8. Să te mulţumeşti cu o situaţie mediocră

Caută în interiorul tău să ai puterea să renunţi atunci când este cazul şi să aştepţi ceea ce vei primi în mod natural în urma lucrurilor pe care le faci. Sunt momente în care vei cădea mai jos decât ţi-ai imaginat vreodată doar pentru a te ridica mai sus decât ai fost vreodată. Şi sunt momente în care ochii tăi trebuie să fie spălaţi de lacrim pentru a putea vedea mai clar posibilităţile care se află în faţa ta. Evită să te mulţumeşti.

9. Să renunţi la drum atunci când apar nişte obstacole

“Nu există eşec, există doar feedback” – asta le tot spun oamenilor la cursuri. Chiar dacă lucrurile nu s-au întâmplat aşa cum te-ai aşteptat, asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi sau să renunţi. Învaţă ceea ce ai de învăţat şi mergi mai departe. Cel ce continuă să înainteze pas cu pas, va ajunge mai departe decât cel care a renunţat.

Când vrei să construieşti ceva, de obicei treci printr-un proces ce constă în paşi mărunţi, decizii şi acţiuni pe care le faci şi care-ţi construiesc gradat imaginea finală până când îţi dai seama că deja ai ajuns acolo.

10. Să tratezi lucrurile superficial

Faptul că eşti acum în această lume ai o datorie: să oferi ce-i mai bun din tine. Evită să mai visezi cu ochii deschişi, pune mână şi fă-ţi un plan concret şi treci la acţiune. Asumă-ţi responsabilitatea asupra modului în care te simţi şi asupra modului în care alegi să interpretezi ceea ce se întâmplă în jurul tău. Ai un rol important şi este nevoie de tine. Este prea târziu să stai şi să aştepţi pe altcineva să facă ceva la un moment dat. Acel moment este acum. Acel cineva de care are nevoie lumea eşti tu.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor