Curtea Supremă decide asupra eliberării lui Dan Radu Ruşanu, Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac

Radu Ruşanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
02.04.2014

Curtea Supremă va decide miercuri dacă "starurile" dosarului ASF-Carpatica, Dan Radu Ruşanu, Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac vor respira aerul liberaţii sau vor rămâne închişi, magistraţii urmând să se pronunţe în legătură cu contestaţia făcută de Dan Radu Ruşanu, Marian Mîrzac şi omul de afaceri Ilie Carabulea la prelungirea arestului.

Reamintim că cei trei au fost arestaţi într-un dosar de corupţie la cel mai înalt nivel, faptele lor fiind favorizate chiar de Guvern, care a emis o ordonanţă de urgenţă ce avantaja firma miliardarului Carabulea, Carpatica Asig.

Ruşanu, fostul preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), autoritate ce reglementează o piaţă de 30 de miliarde de euro, şi naş de cununie al fostului ministru de finanţe, Daniel Chiţoiu este acuzat de constituirea de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu. Conform procurorilor, Ruşanu este cel care a întocmit proiectul ordonanţei de urgenţă prin care se urmărea înlăturarea din funcţie a vicepreşedintelui sectorului de supraveghere a asigurărilor, Daniel George Tudor, pentru a fi înlocuit cu omul lui Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, Marian Mîrzac.

Ruşanu mai este acuzat şi că a exercitat presiuni asupra mai multor societăţi de asigurări, urmărind şi reuşind instalarea lui Mustăţea Radu, la conducerea Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.), (asociaţie profesională formată din toate societăţile de asigurări din România, autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto obligatorii şi mandatate să elibereze documente de asigurare de răspunde civilă auto Carte verde).

În dosar sunt implicaţi şi fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, suspectat de abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, pecum şi soţia sa, Laura Chiţoiu, fosta angajată a ASF. DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru de finanţe, însă Parlamentul s-a opus însă, astfel că procurorii nu îl pot cerceta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor