Cum ne ajută gândirea pozitivă

. (Morne de Klerk / Getty Images)
Roxana Rădulescu
01.07.2014

V-aţi gândit vreodată ce beneficii aduce gândirea pozitivă în viaţa de zi cu zi? A gândi pozitiv înseamnă a vedea partea bună a lucrurilor pe care le trăieşti, a învăţa o lecţie atunci când este cazul şi a lua o decizie mai bună în situaţii asemănătoare, relatează eva.ro.

Fiecare gest, fiecare acţiune, fiecare fapt are o cauză şi generează un efect. Astfel, gândirea pozitivă poate fi, pe de o parte, efect, pe de alta, cauza. Nu doar ciocolata creează senzaţii de bine în mintea şi în sufletul nostru. Şi mişcarea fizică are aceleaşi beneficii. Sportul este binefăcător şi pentru minte, şi pentru trup. Mintea sănătoasă înseamnă gândire pozitivă, realism, forţă şi, nu în ultimul rând, frumuseţe. Un lanţ – pozitiv, pe care îl poţi construi singur, în favoarea ta şi spre folosul celor dragi ţie!

Stresul este o problemă generală a societăţii şi poate aduce mult rău. Toate acestea se întâmplă atunci când ai o gândire negativă. În schimb, dacă ai avea o gândire pozitivă, stresul nu ţi-ar mai da bătăi de cap, deoarece ai putea găsi soluţii eficiente la problemele care apar, ţi-ai gestiona mai bine timpul la serviciu, ai reuşi să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor de zi cu zi şi ai vedea viitorul cu mai mult optimism.

Psihologii spun că persoanele care au o gândire pozitivă au şi un stil de viaţă mai sănătos. Dacă eşti optimist, nu mai eşti atât de stresat, ceea ce înseamnă că nu mai mănânci pe fond nervos, ba chiar eşti tentat să optezi pentru o alimentaţie echilibrată şi bogată în substanţe nutritive.

Conform specialiştilor de la Mayo Clinic, gândirea pozitivă alungă depresia şi anxietatea. Ei susţin că gândirea pozitivă mai are câteva beneficii uimitoare pentru sănătatea ta, mai exact optimismul reduce riscul de boli cardiovasculare, însă pentru a putea determina legătura dintre cele două aspecte este nevoie de o cercetare mai amănunţită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor