Coreea de Nord ameninţă că poate lovi New Yorkul drept răspuns la un tweet al lui Trump

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

Cel mai paranoic regim comunist al Planetei ameninţă SUA cu lovituri militare asupra oraşului New York şi subliniază că aceste avertismente "pot fi dovedite în mod practic".

Declaraţiile nord-coreene par să fie răspunsul regimului la un tweet de acum cinci luni de zile al lui Donald Trump, care afirma că loviturile nord coreene împotriva SUA "nu se vor întâmpla".

“Republica Populară Coreeană [numele oficial al Coreei de Nord, n.r.] este la 10400 km depărtare de New York. Dar astăzi, această distanţă nu mai este o problemă", a afirmat un editorial al ziarului Rodong Sinmun, oficios al regimului comunist.

Articolul, intitulat "Politica ostilă a SUA va fi retezată" afirma că "SUA este tulburată de faptul că acest lucru ar putea fi dovedit practic".

“Politica ostilă a SUA va deveni inefectivă în momentul în care Republica Populară Coreeană va efectua teste cu rachete balistice intercontinentale, capabile să lovească cu precizie orice punct al SUA”.

Articolul mai menţionează un tweet de-al lui Donald Trump, în care preşedintele american lua notă de un anunţ al Phenianului care afirma că programul nuclear nord coreean se află în stadii finale şi că a dezvoltat capacitatea de a lovi părţi din SUA.

Trump a afirmat la momentul respectiv că "acest lucru nu se va putea întâmpla".

La scurt timp după aceea, SUA a cerut Coreei de Nord să îşi înceteze programul nuclear, trimiţând o forţă navală considerabilă în Peninsula Coreeană - care includea trei portavioane.

Conform unor surse, la bordul uneia dintre nave s-ar fi aflat şi echipe ale trupelor speciale americane, care ar fi fost însărcinate cu neutralizarea dictatorului nord coreean Kim Jong Un.

Deşi Trump a obţinut sprijinul Chinei, care a avertizat Phenianul că nu va accepta desfăşurarea unui război nuclear la graniţele sale estice, încercarea sa de a presa regimul comunist pare eşuată, cel puţin momentan.

Coreea de Nord continuă să sfideze SUA, care şi-a retras săptămânile trecute două dintre cele trei portavioane prezente în zonă.

Situaţia din regiune a fost şi mai mult complicată după ce alegerile din Coreea de Sud, survenite pe fondul unei crize politice subite care a zguduit Seulul, au adus la putere un preşedinte care favorizează relaţii mai strânse cu nordul comunist şi cu China.

Cu câteva zile în urmă au existat rapoarte care afirmau că o echipă a forţelor speciale ale SUA ar fi fost neutralizată în timpul unei operaţiuni pe teritoriul Coreei de Nord - însă sursele nu sunt tocmai credibile, iar informaţia este imposibil de verificat pe canale oficiale, fiind foarte posibil să fie doar una dintre numeroasele intoxicări de presă.