Preşedintele sud-coreean intenţionează să îmbunătăţească cooperarea cu Rusia

Ambasadorul sud-coreean în Rusia, Park Ro-byug, a declarat marţi că preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, este conştient de importanţa relaţiilor cu Rusia şi intenţionează să dezvolte cooperarea dintre cele două ţări.
Moon Jae-in, noul preşedinte al Coreei de Sud.
Moon Jae-in, noul preşedinte al Coreei de Sud. (Chung Sung-Jun/Getty Images)

“Ambasada Republicii Coreene va încerca să extindă diverse schimburi culturale... Noul preşedinte al Coreei de Sud, Moon Jae-în a subliniat importanţa relaţiilor cu Rusia şi intenţionează să se facă progrese în cooperarea dintre cele două ţări”, a declarat Park.

Anterior, în aceeaşi zi, Park şi adjunctul ministrului rus al Culturii, Alexander Zhuravski, au semnat un memorandum de înţelegere şi cooperare, potrivit căruia Rusia şi Coreea de Sud vor organiza mai multe festivaluri culturale în perioada 2017-2020.

“Ne aşteptăm ca schimburile culturale să joace un rol major în implementarea acestor planuri. În luna mai a acestui an, în cadrul festivalului cultural coreean din Rusia, au avut loc diferite acţiuni culturale, inclusiv spectacole artistice, expoziţii, proiecţii de filme... conferinţe, competiţii şi aşa mai departe”, a adăugat ambasadorul.

Park şi-a exprimat speranţa că, de fapt, culturile coreeană şi rusă vor ajuta la ridicarea prieteniei şi cooperării dintre cele două ţări la un nivel mai înalt.

În schimb, Zhuravski a declarat că legăturile ruso-coreene sunt deja active, aşa cum arată fluxul turistic în creştere între cele două ţări. Potrivit declaraţiilor oficialului, numărul turiştilor ruşi care au călătorit în Coreea de Sud în 2016 a crescut cu 20% în comparaţie cu 2015, în timp ce numărul turiştilor coreeni în Rusia în aceeaşi perioadă de timp a crescut cu 18,5%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe