Competiţia de dans ESDU DanceStar România 2013, în februarie, la Palatul Copiilor

Cea de-a IV-a ediţie a European Show Dance Union (ESDU) DanceStar România are loc în data de 23 februarie 2013, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, anunţă Ars Nova, organizatorul principal.
Andrei Theodor Iliescu. (Christian Mindris)
Liviu Şerbănescu
28.12.2012

Cea de-a IV-a ediţie a European Show Dance Union (ESDU) DanceStar România are loc în data de 23 februarie 2013, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, anunţă Ars Nova, organizatorul principal, alături de partenerii media 24 Fun, ScoliDans.ro , Dance News şi agenţia creativă Ink9.

Iubitori ai dansului din toate colţurile ţării sunt aşteptaţi să se înscrie în timp util la una dintre cele mai prestigioase competiţii de dans sportiv din lume.

Cei interesaţi se pot înscrie în acest concurs în perioada 15 ianuarie-15 februarie, direct pe site-ul oficial http://www.esdu.org/dancestar/românia.

Cei mai buni dansatori din ţară

Organizatorii afirma că va fi un show excepţional, la care vor participa reprezentanţii celor mai cunoscute şcoli de dans din ţară, trupe de dans dar şi dansatori individuali. Miza concursului este mare - câştigătorii vor participa la campionatul mondial ESDU World Dance Masters 2013, care va avea loc în perioada 15-19 mai 2013, în Croaţia.

"Anul trecut, au participat la concurs peste 1.000 de dansatori de toate vârstele, tot la palatul copiilor din Capitală. La final, s-au calificat pentru campionatul mondial ESDU World Dance Masters, care are loc anual în Croaţia, peste 400 de dansatori, la categoriile de vârstă care încep de la 5 ani - mici, children, junior şi senior", a declarat pentru Epoch Times Sorin Lăzuran, reprezentant al companiei organizatoare Ars Nova.

În funcţie de pregătire şi de abilităţile individuale, participanţii pot alege să se înscrie la una dintre următoarele categorii: Dans Modern/ Contemporan/ Liric, Balet, Naţional/ Folcloric Dance, Open/ Comercial/ MTV Dance, Hip-Hop, Breakdance, Street Styles, Muzical, Step, Disco, Acro Dance şi Producţii.

"Conform sistemului adoptat pentru acest concurs, nu există un număr fix de câştigători, iar aceştia trebuie să întrunească un anumit număr de puncte. Există un colectiv de arbitri care acordă un punctaj pentru fiecare evoluţie. Numărul maxim posibil de puncte este 120, însă cine întruneşte cel puţin 70 de puncte, are dreptul de a participa la campionatul mondial din partea României", a mai precizat Sorin Lăzuran pentru Epoch Times.

Rampă de lansare

ESDU World Dance Masters 2013 este competiţie puternică, o adevărată rampă de lansare pentru cei pasionaţi de lumea dansului şi care tind spre performanţă.

Dacă reuşesc să convingă juriul că sunt cei mai buni, toţi participanţii la ESDU DanceStar România 2013 au şansa reală de a reprezenta România la campionatul mondial ESDU World Dance Masters 2013.

Pe lângă experienţa propriu-zisă, participanţii au totodată oportunitatea de a cunoaşte oameni şi culturi noi, de a-şi face noi prieteni şi de fi protagonişti ai unui show de excepţie.

"La finalul campionatului mondial ESDU World Dance Masters 2013 din Croaţia, premiile constau în cupe, diplome, burse de studii şi stagii de pregătire. Anul trecut, la concursul de la Bucureşti s-a acordat şi un premiu în valoare de 300 de euro pentru decontarea deplasării în Croaţia - drum, cazare şi masă", a completat Sorin Lăzuran pentru Epoch Times.

Despre ESDU DanceStar

Prof. Nora Mackh este cea care a fondat comunitatea ESDU a fost fondată acum 15 ani, în Klagenfurt, Austria, iar intenţia sa a fost să adune la un loc persoane pasionate de lumea dansului din întreaga lume.

Ideea Prof. Nora Mackh a avut rapid succes, astfel că, la doar şase ani de la înfiinţare, competiţia ESDU reunea reprezentanţi din 15 ţări europene, care s-au întrecut pentru a urca pe podium. Patru ani mai târziu, competiţia ESDU a devenit mondială şi de atunci reuneşte an de an mii de concurenţi din toată lumea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor