Al doilea spectacol al Shen Yun jucat cu casa închisă în Mississauga

Chris Hammond şi Shalizeh Ghasemi s-au bucurat de spectacolul Shen Yun vineri seara la Living Arts Centre, Mississauga, Canada.
Chris Hammond şi Shalizeh Ghasemi s-au bucurat de spectacolul Shen Yun vineri seara la Living Arts Centre, Mississauga, Canada. (Matthew Little / The Epoch Times)

Al doilea spectacol cu casa închisă al Shen Yun Performing Arts la Living Arts Centre din Mississauga a fost întâmpinat cu urale călduroase de auditoriul ce umplea complet sala.

Managerul în industria aerospaţială, Don Sharkey, a afirmat că a fost prima dată când familia sa a văzut spectacolul Shen Yun şi au fost „foarte, foarte impresionaţi”.

„Ne place foarte mult,” a spus el în timpul pauzei. „Dansatorii sunt magnifici. Muzica este magnifică, iar potrivirea cu filmele şi proiectările – totul este de-a dreptul grozav.”

El a avut cuvinte de laudă în mod special pentru decorul digital al Shen Yun. „Minunat! Minunată tehnologie”, a spus.

Fundalul plasează fiecare dans într-un decor animat cu viaţă, combinând cerul şi pământul, furnizând ferestre fascinante către tărâmuri complet diferite.

Costume Complexe

„Dansul mi s-a părut foarte frumos. Culorile erau foarte impresionante. Coreografia a fost foarte bine făcută”, a zis Chris Hammond, un ajustor de asigurare. „Mi-a plăcut.”

Dl. Hammond a fost impresionat de muzica unică a Shen Yun, prezentată de o orchestră filarmonică ce include instrumente chinezeşti care conduc melodiile.

„Orchestra a fost plăcută. A fost plăcut să o văd pentru că au spus că e un amestec de muzică vestică şi estică, aşa că s-au echilibrat reciproc foarte bine. A fost un echilibru bun între fiecare tip de muzică”.

Prietena sa, studenta Shalizeh Ghasemi, a spus că şi ei i-a plăcut spectacolul.

„A fost foarte frumos şi diferit de ce vezi în mod obişnuit”, a spus ea. „A fost plin de culoare. Nu poţi vedea aşa ceva în cultura vestică.”

Dl. Hammond a ţinut seama de munca ce a fost investită în costume. „Atenţia la detaliile de pe costume a fost de asemenea foarte plăcută. Costumele sunt foarte sofisticate. Cine le-a alcătuit, sunt convins că a fost foarte atent la detalii când le-a făcut”.

Shen Yun descrie pe website-ul său cum artiştii care fac costumele strâng nenumărate concepte de îmbrăcăminte tradiţională, de la cele ale oamenilor de rând, până la împăraţi, folosind culori vii pentru a recrea sutele de piese folosite în fiecare sezon.

„Fantastic”

O familie de profesionişti a fost de asemenea impresionată de spectacol. Manal Soryal, mamă şi medic pediatru, a declarat că Shen Yun a fost minunat.

„Culorile, dansurile, concepţiile estetice, totul”, a notat ea. Soţul ei, inginerul civil Tarek Malaty a încuviinţat, împărtăşindu-şi entuziasmul pentru orchestra Shen Yun. „E fantastică, bineînţeles. E foarte, foarte bună. Mi-a plăcut.”

Fiica cuplului, Mariam Malaty, care studiază arhitectura, a apreciat munca ce a fost depusă în spectacol.

„Mi s-a părut foarte frumos – culorile şi dansatorii, cum l-au organizat şi cât de bine e pregătit totul.”

Shen Yun are sediul la New York şi este compus din trei companii care merg în turneu mondial în fiecare an având misiunea de a revigora 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză. Compania Shen Yun va susţine sepctacole în Mississauga până pe 23 decembrie.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură