Commerzbank va concedia 18% din întreaga sa forţă de muncă

Cea de-a doua bancă a Germaniei, Commerzbank, merge pe urmele Deutsche Bank şi se confruntă cu o serie de probleme economice care au împins-o să ia măsuri de restructurare a activităţii. Una dintre măsuri ar fi concedierea a aproximativ 9.000 de angajaţi.
(Captură Foto)
Andrei Popescu
28.09.2016

În timp ce atenţia pieţei a fost axată pe recenta prăbuşire a acţiunilor celei mai mari bănci din Europa, acum că temerile privind bilanţul de 2 trilioane de dolari al Deutsche Bank (DB) au reieşit la suprafaţă, merită să amintim de “cealaltă” mega bancă a Germaniei, rivala mai mică a DB, Commerzbank, al cărei bilanţ contabil nu arată cu mult mai bine. Commerzbank plănuieşte să concedieze aproximativ 9.000 de angajaţi în următorii ani, în condiţiile în care creditorul continuă planul de restructurare, a susţinut ziarul economic Handelsblatt, citând surse nenumite din industria financiară.

Această rundă de concedieri va duce la eliminarea a 18% din întreaga forţă de muncă a Commerzbank.

La fel ca Deutsche Bank, constrânsă de ratele negative ale dobânzilor impuse de Banca Centrală Europeană, Commerzbank a căutat modalităţi de a-şi mări veniturile, de exemplu prin trecerea costurilor către clienţii corporatişti şi creşterea taxelor pentru deponenţii persoane fizice care depun banii la această bancă, dar profitul nu a crescut suficient. Acest lucru a condus la situaţia în care banca este nevoită să reducă puternic costurile.

Handelsblatt a declarat că în momentul de faţă nu este clar dacă cea de-a doua bancă a Germaniei va recurge la concedieri imediate. Planul de restructurare a Commerzbank va rula până în 2020 şi va costa până la 1 miliard de euro.

Pe lângă concedierile masive, banca va renunţa la plăţile de dividende pentru 2016 ca parte a strategiei de restructurare ce va fi publicată vineri de către directorul general al Commerzbank, Martin Zielke, a mai susţinut ziarul Handelsblatt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor