Claudiu Crăciun riscă între 2 şi 7 ani pentru „agresarea” lui Daniel Barbu

Claudiu Crăciun, Piaţa Universităţii, proteste împotriva proiectului Roşia Montana
Claudiu Crăciun, Piaţa Universităţii, proteste împotriva proiectului Roşia Montana (Epoch Times)

Claudiu Crăciun, audiat joi în dosarul aşa-zisei agresări a ministrului Culturii, Daniel Barbu, riscă între doi şi şapte ani de închisoare, pentru ultraj contra bunelor moravuri în formă agravantă şi tulburarea liniştii publice, a informat joi avocatul lui Crăciun la finalizarea audierilor din cursul zilei de azi.

La ieşirea din sediul Secţiei 10 de Poliţie din Capitală unde au avut loc audierile în dosarul Barbu, Crăciun şi-a exprimat la rândul său intenţia de colabora cu organele de anchetă, precizând însă că dosarul în care este cercetat penal este "instrumentat la presiuni guvernamentale exprimate public, care se reflectă atât în ce priveşte ancheta, cât şi în atitudinea provocătoare a forţelor de ordine".

Crăciun, care afirma că nu are nici un amestec în spargerea lunetei maşinii lui Barbu (un film cu înregistrarea evenimentelor din seara zilei de 17 octombrie când a avut loc incidentul arătând cum Barbu îşi sparge singur luneta maşinii când trânteşte portiera nervos), regretă acest incident, rămânând însă de părere că este preferabil să se oprească o maşină a unui ministru pentru câteva minute decât să fie necesar ca românii să oprească cu trupurile lor înaintarea buldozerelor la RMGC

"Eu consider că este preferabil să se oprească pentru câteva minute maşina unui ministru pentru a o împiedica să intre în nişte cetăţeni, decât să fim nevoiţi peste un an să ne punem în faţa buldozerelor la Roşia Montană", a adăugat Claudiu Crăciun.

Crăciun a mai declarat că ancheta autorităţilor "nu este de natură să intimideze protestele paşnice", care vor continua.

Crăciun a fost aşteptat în faţa sediului Secţiei 10 de poliţie de un grup de 30 de persoane venite să îl şusţină atât pe el cât şi pe ceilalţi 4 prostatari anti RMGC, învinuiţi de agresarea Ministrului Barbu în faţă la Club A.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cele cinci persoane au fost citate pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuirea în cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu prilejul participării, în 17 octombrie, la un protest neautorizat în Centrul Vechi al Capitalei.

Protestatarii, veniţi să îşi afirme solidaritatea cu cei cinci, purtau pancarte cu mesaje prin care îşi cer dreptul la liberă exprimare şi la un mediu curat şi sănătos: "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor, prin viu grai, prin scris, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile" şi "Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic" sunt unele dintre mesajele afişate de manifestanţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne