Ciucă respinge ultimatumul dat de Ciolacu lui Predoiu: Aici e vorba de o decizie politică

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
27.06.2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, cu privire la ultimatumul dat de premierul Marcel Ciolacu ministrului Cătălin Predoiu, de a pregăti Hotărârea de guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, că în cazul unei coaliţii de guvernare data alegerilor este o “decizie politică”.

“Aici e vorba de o decizie politică. Data alegerilor se stabileşte de către un guvern atunci când este în deplinătatea lui constituit din membrii aceluiaşi partid şi discuţia nu mai are loc. Dar atunci când vorbim de o coaliţie, inclusiv data alegerilor este o decizie politică, motiv pentru care e nevoie de consens politic. Ca atare, fiecare ministru e prezent acolo pentru a respecta şi deciziile politice”, a precizat Ciucă, citat de News.ro, întrebat despre ultimatumul dat de Ciolacu lui Predoiu.

De asemenea, întrebat dacă ar putea PSD-PNL să meargă cu un tandem preşedinte-premier, Ciucă a spus:

“Păi nu am decis fiecare dintre partide că mergem cu candidatul nostru? Cum am putea acum, după ce am avut o discuţie cu liderii de filiale, să le spunem ce? E ceva care s-a schimbat 180 de grade în toată această diagramă, prin care pot eu să mă întorc către preşedinţii de filială?”

Reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, premierul Ciolacu i-a cerut public ministrului Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern pentru organizarea alegerilor:

“În urma deciziilor din coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale. Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur”.

Mai reamintim că, la începutul acestei săptămâni, după mai bine de trei ore de discuţii, liderii PSD şi PNL au eşuat din nou în a ajunge la un consens privind data alegerilor prezidenţiale.

Ulterior şedinţei, purtătorul de cuvânt al PSD a dat însă un ultimatum pentru PNL, el transmiţând că Predoiu trebuie să iniţieze vineri, cel târziu, hotărârea de guvern pentru organizarea alegerilor prezidenţiale pe 15 septembrie sau 29 septembrie. Romaşcanu a refuzat să spună dacă Predoiu va fi remaniat în cazul în care nu iniţiază hotărârea de guvern cerută de PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor