Cioloş: Partidele trebuie înrădăcinate în valori precum bunul simţ, onestitate, profesionalism

Pentru ca democraţia încă tânără din ţara noastră să fie credibilizată, partidele politice trebuie să fie înrădăcinate în valori precum bunul simţ, onestitate şi profesionalism, a atras atenţia premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)
Andrei Pricopie
09.11.2016

În acest an de guvernare tehnocrată au ieşit la iveală foarte multe lucruri care ar fi trebuit făcute în timp, în anii trecuţi, care nu au fost făcute sau au fost prost făcute, care au fost puse sub preş, a declarat miercuri, în cadrul evenimentului "Programul USR în dialog cu Platforma România 100", premierul Dacian Cioloş.

"Mi-aş dori ca acest an de guvernare să nu fi fost unul în zadar nici din punct de vedere al experienţei acumulate, sigur, atât cât poate fi acumulată experienţă într-un an de zile. Vă asigur, a fost un an foarte intens şi datorită contextului, a fost an electoral, dar mai ales datorită aşteptărilor foarte mari care au fost proiectate pe acest guvern şi în această perioadă.

Dincolo de aceste aşteptări au ieşit la iveală în acest an foarte multe lucruri care ar fi trebuit făcute în timp, în anii trecuţi, care nu au fost făcute sau au fost prost făcute, care au fost puse sub preş şi care au ieşit la iveală cu bunele, cu mai puţin bunele lucruri a trebuit să intervenim de foarte multe ori în urgenţă şi asta cu ceea ce ne-am proiectat la început de mandat şi a trebuit să preluăm pe parcurs" a declarat Dacian Cioloş.

Mai mult sau mai puţin surprinşi de ceea ce a apărut, tehnocraţii în frunte cu premierul au acumulat o anumită experienţă, o anumită viziune "vis-a-vis de ceea ce este administraţia din România, ceea ce se întâmplă în mai multe sectoare şi ceea ce ar trebui făcut".

"Am spus la începutul mandatului că un an este prea scurt pentru a veni cu reforme profunde şi a duce la capăt mai ales reforme profunde, dar un an este şi prea lung pentru a ne ocupa doar de guvernarea curentă şi atunci a trebuit să combinăm cele două lucruri. Dorinţa mea, dincolo de orice proiect personal sau nu, ar fi ca această experienţă acumulată cu oamenii minunaţi, care fiecare a făcut maximum din ce a putut în această perioadă în Guvern, să poată să fie utilizată, să poată să fie valorificată în proiecte de guvernare pentru perioada următoare şi din această dorinţă s-a născut şi platforma România 100", a adăugat Dacian Cioloş

Potrivit şefului tehnocraţilor de la Palatul Victoria, platforma sa cuprinde o serie de principii care ar trebui, din punctul său de vedere, să stea la baza oricărei guvernări.

"Va spun cu toată sinceritatea, nu e vorba atât de persoana mea, ci de ceea am putut să acumulez şi să acumulăm în această perioadă. De acea am pus acele principii care să stea la baza unor programe de guvernare care sunt responsabilitatea partidelor politice care intră în alegeri", a subliniat Dacian Cioloş, adăugând că pentru a fi credibilizată, democraţia încă tânără din ţara noastră are nevoie de partide care să fie înrădăcinate în valori precum "bunul simţ, onestitate, profesionalism".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor