China doreşte o reţea globală de mass-media care să transmită propaganda Partidului

Steagul Partidului Comunist Chinez, caricatură publicată în ziarul Jyllands-Posten. China a criticat vehement publicaţia pentru lezarea imaginii Partidului-stat
Steagul Partidului Comunist Chinez, caricatură publicată în ziarul Jyllands-Posten. China a criticat vehement publicaţia pentru lezarea imaginii Partidului-stat (Jyllands-Posten / Niels Bo Bojesen)

Cotidianul Poporului, organizaţie de presă controlată de Partidul Comunist Chinez, a cerut luni rolul de control al Reţelei de ştiri a Centurii şi Drumului (RSCD) - construită de regim în exterior - asupra tuturor mass-media globale, pentru a contracara ceea ce regimul comunist de la Beijing consideră că ar fi „mesaje discriminatorii rasiale” din partea anumitor naţiuni occidentale care refuză să înceteze să pună întrebări despre provenienţa virusului Wuhan.

Cotidianul Poporului a împins propaganda regimului despre presupusa conducere "exemplară" a Partidului până la extremele logicii, cerând Chinei să se ocupe de acoperirea mass-mediei din alte ţări, astfel încât versiunea oficială a Beijingului despre evenimentele care au generat pandemia curentă să devină standard şi în afara Chinei.

Guvernul chinez - care menţine un control sălbatic asupra ştirilor iar la începutul focarului a arestat chinezi doar pentru că atrăgeau atenţia asupra pericolului unei noi pneumonii atipice apărute în Wuhan - invocă acum importanţaadevăruluica fiind motivul pentru care regimului comunist ar trebui să i se permită să cenzureze ştirile tuturor ţărilor:

Mass-media ar trebui să înregistreze cu fidelitate istoria şi să respecte faptele în rapoartele de ştiri. Adevărul este de bază pentru ştiri. În acest moment crucial, practicienii mass-media trebuie să lucreze într-un mod realist, să înveţe situaţiile reale şi să raporteze adevărul în modul cel mai precis, obiectiv şi cuprinzător.

Din nefericire, unele medii occidentale iresponsabile au răspândit şi chiar au creat zvonuri, ceea ce a subminat cooperarea internaţională pentru combaterea virusului.

Jertfa incredibilă a Chinei în lupta împotriva COVID-19 a adus o contribuţie imensă lumii, obţinând o recunoaştere ridicată din partea comunităţii internaţionale. Este extrem de important să oferim o acoperire obiectivă şi precisă a realizărilor Chinei în lupta împotriva epidemiei atunci când zvonurile abundă. Mass-media ar trebui să fie conştientă de faptul că atunci când împărtăşesc experienţele anti-epidemice de succes ale Chinei cu lumea, acestea injectează energie pozitivă pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor din întreaga lume.

Neobrăzare comunistă - Aşadar, de ce să nu lăsăm mass media comunistă chineză să devină redactorul şef al întregii planete, pentru a „consolida cooperarea în lupta împotriva COVID-19 a lumii şi pentru a contribui la protejarea sănătăţii şi bunăstării omenirii?

Aşadar, de ce să nu lăsăm mass media comunistă chineză să devină redactorul şef al întregii planete, pentru a „consolida cooperarea în lupta împotriva COVID-19 a lumii şi pentru a contribui la protejarea sănătăţii şi bunăstării omenirii?”

Analista Sarah Cook, de la Freedom House, a scris un raport care avertizează despre efortul neobosit cu bugete de miliarde de dolari al Partidului Comunist Chinez, de a crea un „megafon media” care să-şi transmită propaganda în întreaga lume.

Raportul lui Cook l-a citat pe dictatorul chinez Xi Jinping care expune obiectivele campaniei sale de propagandă externă în 2014, cerând ca mass-media să înfăţişeze statul autoritar drept „o ţară civilizată cu o istorie bogată, unitate etnică şi diversitate culturală”.

Acest lucru este în concordanţă cu propaganda globală pe care Reţeaua de ştiri Centura şi Drumul intenţionează să o construiască prin preluarea controlului editorial al organizaţiilor media din întreaga lume, ca urmare a pandemiei Wuhan.