China: dărâmarea bisericilor ia avânt

P. P.
04.05.2014

alte articole

Biserica Sanjiang din Zhejiang, China, a fost demolată. (via Weibo.com)
P. P.
04.05.2014

Biserica Sanjiang, una din cele mai mari din China, a fost demolată recent de către autorităţi, ca parte a campaniei de demolare a bisericilor, în ciuda numărului mare de activişti care încercuise edificiul pentru a-l proteja.

Sanjiang, un simbol al populaţiei creştine din regiunea Zhejiang, a costat 4,7 milioane de dolari şi a fost construită pe o perioadă de 12 ani, având o arhitectură deosebită.

”Această demolare forţată orchestrată de guvern reprezintă o escaladare împotriva libertăţii religioase din Zhejiang. Regimul chinez alege să-şi ignore propriile legi şi voinţa celor mai buni cetăţeni”, a declarat activistul Bob Fu.

Începând din 1950, credinţele din China au fost persecutate în continuu de către Partidul Comunist. O mare parte din edificiile şi relicvele milenare au fost distruse, iar liderii diferitelor religii au fost înlocuiţi de agenţi ai Partidului. Bisericile creştine au fost reformate şi au fost trecute sub conducerea Partidului Comunist alcătuind ceva numit "Biserica Patriotică".

”Istoria a dovedit şi va dovedi din nou cu acest caz că reînvierea bisericii va avea loc după acest val de persecuţie”, a adăugat Fu, avertizând regimul de la Beijing că persecuţia va provoca instabilitate socială.

Autorităţile din Wenzhou, oraşul chinez supranumit ”Ierusalimul din Est”, au negat existenţa unei persecuţiei împotriva grupurilor religioase sau a campaniei de demolare. Wenzhou are o populaţie de peste 9 milioane de cetăţeni, 15% dintre aceştia fiind creştini.

Chiar dacă recunoaşte formal existenţa a cinci religii, regimul comunist a modificat, prin oficialii săi puşi la conducerea lăcaşurilor religioase, dogmele religioase în aşa fel încât învăţăturile acestora să susţină Partidul Comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor