Cherecheş revine la Primăria Baia Mare: "Mă voi întoarce unde m-au trimis locuitorii municipiului"

Acuzat de luare de mită în formă continuată, Cherecheş se întoarce în fruntea primăriei Baia Mare, declarând că se simte obligat faţă de cetăţeni să îşi ducă la îndeplinire mandatul.
Loredana Diacu
10.05.2017

alte articole

Cătălin Cherecheş (Facebook)
Loredana Diacu
10.05.2017

Cătălin Cherecheş, politician acuzat de luare de mită în formă continuată, îşi reia mandatul de primar la Baia Mare, după ce Curtea de Apel Cluj i-a ridicat măsura controlului judiciar, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, instanţa a admis, miercuri, contestaţia primarului suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, la o hotărâre a Tribunalului Cluj şi a decis ridicarea măsurii controlului judiciar, astfel încât acesta poate reveni la Primărie.

Decizia instanţei înlătură obligaţia prin care Cherecheş nu poate exercita funcţia de primar luată în cadrul măsurii de control judiciar, au declarat reprezentanţii Curţii de Apel Cluj pentru Mediafax.

Contactat de Mediafax, Cherecheş a susţinut că decizia Curţii de Apel Cluj arată că "justiţia funcţionează în România."

"Mă voi întoarce acolo unde m-au trimis locuitorii municipiului Baia Mare, la Primărie. Pentru mine este o obligaţie faţă de cetăţeni şi faţă de oraş. Avem de recuperat multe în oraş şi sunt convins că voi reuşi să fac acest lucru. S-a confirmat că justiţia în România funcţionează. Mi s-a confirmat faptul că este bine să ai încredere în justiţia din România. Pentru mine e o obligaţie faţă de cetăţeni să îmi duc la îndeplinire mandatul în deplină respectare a legii şi oamenilor", a declarat Cherecheş.

Reamintim că în aprilie 2016, Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată pe o perioadă de 30 de zile. În pofida acestui "mic" impediment, Cherecheş a fost reales, în urma alegerilor locale din iunie anul trecut, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi. După ce a depus jurământul, Cherecheş a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Maramureş.

Acuzaţiile ce i se aduc lui Cherecheş

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2014, Cherecheş Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denunţător în cauză) să ocupe o funcţie de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

În continuare, Cherecheş i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât şi pentru continuarea în bune condiţii a activităţii clubului, cu condiţia ca o parte din banii primiţi de club să-i fie remişi edilului.

În baza înţelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, primarul Cherecheş a pretins şi a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

De asemenea, în perioada imediat următoare, Cherecheş Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranşă de bani, în acelaşi cuantum, edilul i-a solicitat denunţătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului.

În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheş Cătălin i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat.

În acelaşi context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheş Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor