Scrisoarea de adio a unui ziarist sinucigaş: "Am scris muuulte texte cerute de primarul Cherecheş"

(BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Octavian Butuza, un ziarist cunoscut din Baia Mare, şi-a pus capăt zilelor la vârstă de 59 de ani. Jurnalistul a lăsat o scrisoare de adio lungă, în care face afirmaţii grave la adresa mai multor persoane publice din oraş, printre care primarul arestat, Cătălin Cherecheş, dar şi episcopul de Maramureş Iustin Sigheţeanul, scrie Adevărul.

Despre Cătălin Cherecheş, jurnalistul susţine că i-a solicitat o locuinţă socială în 2012, înregistrând mai multe cereri la primărie.

"De regulă, aceste cereri le făceam sfătuit de dl primar Cătălin Cherecheş. Care ştia să mă folosească, promiţîndu-mi locuinţă! E foarte important să se ştie că am scris texte publicate în ziare, semnate de el, fără să fiu plătit. Nu am primit niciun ban de la primar, nici de la «echipa» lui! Dimpotrivă! Chiar cred că Annamaria Şomay (soţul ei a avut o tentativă de suicid, întrebaţi la spital!) şi Cristian Şpan întocmeau (la TV şi la ziar) state de plată fictive, cu semnături falsificate!

De ce nu am spus? Pentru că nu am ştiut! Televiziunea era viaţa mea! Am fugit din spital să-mi fac emisiunea! Nu mă interesa ce fac escrocii. Am aflat săptămâna trecută de la un operator care a lucrat la ei", a scris, printre altele, Octavian Butuza, în scrisoarea de adio.

De asemenea, Octavian Butuza i-a transmis Vioricăi Cherecheş, mama primarului suspendat, că este vinovată pentru starea primarului şi mai dezvăluie că i-a scris un articol omagial la împlinirea vârstei de 60 de ani, la cererea primarului. "Doamna Ica, un «Mulţumesc!» spus simplu, sincer, cînd trebuie, înseamnă mult, cit o VIAŢĂ! Cred că sunteţi foarte vinovată şi pentru situaţia lui Cătălin...".

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.