Cercetătorii au reuşit să trimită mesaje telepatice simple în cadrul unui experiment al Harvard

De sute de ani persoanele cu presupuse abilităţi supranormale au susţinut că sunt capabile să comunice şi să vadă la distanţe mari. Este posibil ca aceştia să fi experimentat şi să fi văzut lucruri pe care ceilalţi pot doar să le viseze, sau pe care le-au trăit numai într-un tărâm al fanteziei.
Creier (youtube.com)
P. P.
15.09.2014

De sute de ani persoanele cu presupuse abilităţi supranormale au susţinut că sunt capabile să comunice şi să vadă la distanţe mari. Este posibil ca aceştia să fi experimentat şi să fi văzut lucruri pe care ceilalţi pot doar să le viseze, sau pe care le-au trăit numai într-un tărâm al fanteziei.

Recent, cercetătorii din cadrul Universităţii Harvard au fost capabili să trimită un mesaj mental de la o persoană din Franţa către o alta aflată în India. Însă nu s-au folosit de tehnologia modernă, ci de o abilitate supranormală.

O persoană aflată în Europa s-a gândit la unele cuvinte, precum ”ciao” sau ”hola”. Semnalul electromagnetic emis de creierul persoanei în timp ce se gândea la cuvintele respective a fost receptat de un aparat numit electroencelofalograf (EEG). Semnalul a fost tradus într-un cod binar care putea fi procesat de un computer şi trimis prin internet către un alt computer din India. Acolo, un alt aparat a fost folosit pentru a transforma mesajul în impulsuri şi a-l transmite în creierul destinatarului folosind stimularea non-invazivă.

Receptorul a văzut flaşuri de lumină. Cuvântul ”Ciao” nu a fost transmis direct în aceeaşi formă, ajungând la destinatar mai degrabă ca flaşuri de lumină decât ca un cuvânt. Totuşi este un început.

”Am vrut să descoperim dacă se poate comunica direct între două persoane citind activitatea cerebrală a unei persoane şi infuzând-o în creierul celei de-a doua persoane, şi să facem acest lucru la distanţe fizice mari prin folosirea canalelor de comunicaţii existente„, a declarat Alvaro Pascual Leone.

”O astfel de cale este, bineînţeles, internetul, aşa că întrebarea noastră este: Am putea oare să dezvoltăm un experiment care să treacă de partea vorbită sau scrisă a internetului şi să stabilească un canal direct de comunicaţii creier – creier între două persoane aflate la distanţă mare una de cealaltă în India şi Franţa„, a continuat Pascual Leone.

Chiar dacă destinatarul a primit un semnal bazat pe lumină în loc de un cuvânt, acesta reprezintă un pas mare înainte pentru experimentele în telepatie şi neurologie biotehnică. Descoperirile au fost publicate în Jurnalul PLOS One.

Cercetările în domeniul telepatiei nu sunt o noutate. Guvernul Statelor Unite a investit foarte mult timp şi bani în acest domeniu. De exemplu, Proiectul Stargate condus de Stanford Research Institute la începutul anilor 1970 încearcă să antreneze soldaţii pentru războiul psihotronic.

Într-un experiment al cercetătorilor din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Mentală şi Neuroştiinţă din Bangalore, India, denumit ”Investigating Paranormal Phenomenon: Functional Brain Imaging of Telepathy”, se foloseau scanere MRI pentru a măsura schimbările ce au loc în creierul uman în timpul unei sesiuni de telepatie.

Cercetătorii au folosit un subiect cu abilităţi telepatice şi un alt subiect fără vreo abilitate confirmată. Anchetatorii au desenat o figură geometrică asigurându-se că niciunul dintre participanţi nu o poate vedea prin mijloace normale.

Celor doi participanţi li s-a cerut să încerce să vadă desenul receptându-l telepatic de la anchetatori şi apoi să-l deseneze. Subiectul care ar fi posedat abilităţi telepatice a desenat o figură care nu se conforma exact cu exemplul folosit, dar era similar cu acesta. Desenul subiectului fără nicio abilitate nu avea legătură cu exemplul ilustrat.

Măsurând activitatea cerebrală în timpul investigaţiei, cercetătorii au concluzionat: ”Rezultatele acestui studiu sugerează existenţa unei baze limbice pentru telepatie şi garantează efectuarea unor cercetări sistematice suplimentare”. Sistemul limbic este un set de structuri ale creierului care are legătură cu emoţia şi motivarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor