Cataramă: Teodor Meleşcanu, o personalitate "oarecum independentă", cel mai bun candidat pentru Cotroceni

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu,
Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, (MASSOUD HOSSAINI / AFP / Getty Images)

Persoana cea mai potrivită pentru a reprezenta partidele de dreapta la alegerile prezidenţiale din toamnă nu este nici MRU, nici Iohannis sau Diaconescu, este de părere fostul lider liberal Viorel Cataramă. Invitat miercuri la Realitatea, afaceristul a a opinat că cel mai bun candidat pentru preşedinţie ar fi unul care nu s-a înscris încă în această cursă, şi anume Teodor Meleşcanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), "o personalitate oarecum independentă (?, n.r.), dar nu total independentă, şi care ar putea să ducă această bătălie cu stânga."

"Aşa cum se prezintă lucrurile acum, niciunul din cei cinci (Crin Antonescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Klaus Iohannis, Cristian Diaconescu şi Cătălin Predoiu, n.r.) nu par a avea şanse reale în lupta cu stânga. Crin Antonescu este ieşit din joc. Nu are cum să reintre. Iohannis nici n-a intrat în joc. Predoiu este actualul reprezentant al PDL-ului, nu a demonstrat prin nimic şi cu nimic că ar putea atrage un vot masiv din partea românilor. MRU a candidat cap de listă în alegerile europarlamentare şi cunoaşteţi rezultatul. Diaconescu e reprezentantul unui partid care nu a reuşit să depăşească 10 procente. Dacă nu au reuşit la europarlamentare, în această bătălie în care se discută serios despre alianţă, fuziune PNL-PDL, şansele sunt zero Până la urmă, dintre toţi aceşti candidaţi va fi ales un candidat care să fie reprezentantul Alianţei PNL-PDL. Eu cred că acest reprezentant ar fi cel mai indicat să fie Teodor Meleşcanu, care ar veni din afara celor două partide, o personalitate oarecum independentă, dar nu total independentă, şi care ar putea să ducă această bătălie cu stânga. Greu de crezut!"

În ceea ce priveşte prezidenţiabilul stângii, Cataramă a fost de părere că cel mai potrivit candidat la preşedinţie ar fi Mircea Geoană, şi nu Victor Ponta.

Merită remarcat că atât directorul SIE cât şi Mircea Geoană şi-au exprimat deschis dorinţa de a candida, în special cel de al doilea dintre ei, care nu pierde nicio ocazie să reamintească faptul că, în 2009 a obţinut voturile a cinci milioane de români. Geoană omite însă, când îşi susţine cauza, să vorbească şi despre episodul vizitei în miez de noapte la Sorin Vîntu, vizita în urma căreia a pierdut alegerile în 2009.

La rândul său, Teodor Meleşcanu a susţinut în repetate rânduri că el unul doreşte să revină în politică după mandatul la SIE şi ar fi disponibil inclusiv pentru o candidatură la prezidenţiale, în cazul în care va exista un interes.

"Percep poziţia de director al SIE ca o paranteză în cariera politică, o paranteză deschisă, care oricând îmi va da posibilitatea să revin. Mă gândeam că ar fi mare păcat să nu pot fructifica toate informaţiile pe care le-am obţinut în această perioadă", declara Meleşcanu la începutul acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne