Calea Victoriei va devine semi-pietonală, începând cu 2013

Calea Victoriei, ambuteiaj auto, Palatul Telefoanelor
Calea Victoriei, ambuteiaj auto, Palatul Telefoanelor (Epoch Times România)

Anul viitor şoferii care circulă pe Calea Victoriei vor pierde o bandă de circulaţie, pentru că va deveni pietonală. Proiectul are în vedere prioritizarea circulaţiei pietonale în Bucureşti şi face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care include şi proiectul “autostrăzi pietonale” care va începe tot în 2013, notează b365.ro.

"Se reduce o bandă de circulaţie şi se lărgesc trotuarele. Astfel de lucrări vor fi realizate pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi intersecţia cu bulevardul Regina Elisabeta, cu excepţia Pieţei Palatului", a afirmat arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.
Proiectul a fost aprobat de abia săptămâna trecută de către Consiliul general al Municipiului Bucureşti. Acesta este şi motivul pentru care nu a putut fi demarat mai devreme.

"Mai întâi trebuie aprobat PIDU în Consiliul General. Apoi va trebui să întocmim temele de proiectare. Estimăm ca anul viitor va fi realizat acest proiect pe Calea Victoriei", a adăugat arhitectul-şef.

“Autostrada pietonală” de la Piaţa Romană la Rahova este un proiect care face parte tot din PIDU, cât şi cel de mutare a carosabilului de pe Bulevardul Unirii în locul trotuarelor, cu transformarea zonei fântânilor în spaţiu de promenadă.

"Vom apela la fonduri europene. Vrem să începem anul acesta traseul pietonal de la Piaţa Romană în aşteptarea fondurilor europene", declara în luna martie primarul general al Capitalei Sorin Oprescu. De altfel, acesta este cel mai puţin costisitor proiect din PIDU, pentru că presupune doar redimensionarea trotuarelor, lărgirea spaţiilor destinate pietonilor.

Primăria a stabilit deja care va fi traseul pietonal. Astfel, la finalizarea proiectului, bucureştenii şi turiştii vor putea admira oraşul la pas pe traseul Piaţa Romană – strada Mendeleev – Piaţa Revoluţiei – strada Academiei – Centrul vechi – Unirii – Biserica Antim – strada George Georgescu – Calea Rahovei – Piaţa de Flori şi înapoi pe Uranus – Palatul Parlamentului – strada Ion Brezoianu – Calea Victoriei – strada Biserica Amzei – Piaţa Romană.

Municipalitatea va reconfigura anul acesta şi Bulevardul Unirii

În planurile pentru acest an a fost inclusă şi modificarea Bulevardului Unirii. "Vrem să începem în august şi lucrările pe Bulevardul Unirii între Bulevardul Libertăţii şi Piaţa Unirii", afirma tot în luna martie Sorin Oprescu.

Astfel, municipalitatea vrea să "mute" Bulevadul Unirii de pe centru pe margine, zona centrală, cu fântânile, unde acum circulă maşinile devenind pietonală, maşinile circulând pe laterale, unde acum sunt trotuare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne