Trotuarul rulant de 240 metri de la Pasajul Basarab nu e gata nici după 3 luni

Pasajul Basarab, februarie 2011.
Pasajul Basarab, februarie 2011. (pasajbasarab.net)

După realegerea pe 10 iunie a edilului Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, ritmul de realizare al proiectelor a început să încetinească simţitor, termenele de finalizare ale lucrărilor fiind depăşite şi apoi prelungite lună de lună. Astfel, trotuarul rulant de la Pasajul Basarab, care ar fi trebuit să fie terminat la sfârşitul lui iunie, nu este gata nici după trei luni, notează B365.ro.

Deşi proiectul trotuarul rulant nu este de mare anvergură, se pare că bucureştenii nu pot beneficia de acest trotuar rulant deoarece lucrările sunt tergiversate de pe o lună pe alta. Trotuarul rulant este montat pe peronul 1 al Gării de Nord, de sub Pasajul Basarab şi până la prima clădire de pe peron.

Mai precis, “Trotuarul va porni cam de la 10 metri distanţă de staţia de metrou Basarab, cea dinspre Gara de Nord şi va continua pe peronul 1 al Gării de Nord. Este peronul cel mai lat şi singurul care ne permitea montarea unui trotuar rulant. Trotuarul se va opri cam la 4 metri de clădirea ce se află pe peronul 1 al Gării de Nord”, a precizat pentru B365.ro surse din cadrul municipalităţii.

Trotuarul va fi bidirecţional şi va avea şi acoperiş pentru protecţia călătorilor şi este compus din trei tronsoane de 80 de metri fiecare.

Potrivit reprezentanţilor de la Primăria Capitalei, din cauza achiziţionării unor plăci de policarbonat speciale pentru copetină nu s-a respectat termenul de execuţie.

"Trotuarul rulant, structura copertinei care îl va acoperi cât şi zonele pietonale adiacente au fost finalizate înca de la sfârşitul lunii iunieDin cauza unor întârzieri in ceea ce priveşte achiziţionarea plăcilor de policarbonat cu dimensiuni şi compoziţie specială (din import), operaţia de acoperire a copertinei cu aceste plăci nu s-a finalizat. În acest moment se lucrează la montarea plăcilor, urmând ca odată finalizate aceste lucrări, trotuarul să poată fi dat în folosinţă", au precizat reprezentanţii Primăriei Bucureşti.

Nici staţia intermodală de la Pasajul Basarab nu este finalizată integral

Cea mai mare staţie intermodală din ţară nu este finalizată nici la mai bine de un an de la inaugurarea Pasajului Basarab. Aceasta reuneşte o linie de tramvai pe pod, trei linii de tramvai sub pod, linii de metrou, de autobuz şi troleibuz, două autogări pentru transport intern şi internaţional şi două gări de cale ferată la care se vor adăuga şi spaţii special amenajate pentru taxiuri. Căile de acces vor fi una pe bulevardul Dinicu Golescu şi alta pe Calea Griviţei. Finalizarea staţiei se va face odată cu trotuarul rulant.

Contractul pentru realizarea staţiei intermodale a fost semnat cu grupul industrial german ThyssenKrupp şi are o valoare de 12,4 milioane lei, însemnând 2,88 milioane euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne