Sorin Oprescu vrea deblocarea proiectelor “Esplanada” şi cele turistice de pe lacurile Tei şi Floreasca

Sorin Oprescu, primarul capitalei
Sorin Oprescu, primarul capitalei (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)

Primăria Capitalei a informat că a cerut Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului să deblocheze proiectele de interes pentru bucureşteni, precum "Esplanada", cele de modernizare a infrastructurii rutiere Piaţa Sudului, cât şi cel care prevede amenajarea circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca, notează B365.ro.

Primarul general Sorin Oprescu s-a întâlnit miercuri cu ministrul Dezvoltării şi Turismului Eduard Hellvig. La discuţii au fost prezenţi şi secretarii de stat Iulian Matache şi Marcel Boloş, viceprimarul Marcel Nicolaescu, cât şi Gheorghe Pătraşcu, arhitect şef al Primăriei.

Înainte de alegerile locale, prin iunie, edilul Sorin Oprescu anunţa că doreşte să construiască o sală polivalentă pe terenul de la Esplanada, care să semene cu Opera din Sydney, din Australia. Astfel, primarul general a solicitat "Esplanada" terenul aferent proiectului "Esplanada" să fie transferat din proprietatea privată a statului în cea publică a Primăriei Municipiului Bucureşti. Terenul este situat pe pe Bd. Unirii şi este delimitat la nord de Bd. Unirii, la est de str. Nerva Traian, la sud de Bd, Octavian Goga, iar la vest de Bd. Mircea Vodă şi se întinde pe o suprafaţă de 106.000 metri pătraţi.

În jur de 87 de milioane de lei, echivalentul a 20 milioane de euro, vor fi investiţi în proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca. Din această sumă 24 de milioane sunt din fonduri europene nerambursabile. Proiectul include construirea a şase porturi pentru vaporaşe turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni, a doua amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare şi a unei săli polivalente de 250 metri pătraţi. Astfel, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete

În întâlnirea de miercuri dintre Sorin Oprescu şi Eduard Hellvig, aceştia au abordat şi subiectul modernizării infrastructurii rutiere Piaţa Sudului, cât şi pe cel referitor la reabilitarea şi echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor şi a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu.