Calea Lactee, imagine spectaculoasă surprinsă în Insula La Palma

Calea Lactee, La Palma
Calea Lactee, La Palma (Foto: Antonio González/Cielos La Palma)

Se poate atinge cerul cu un deget? Se pare că da. Dar este nevoie să vă aflaţi în insula La Palma din arhipelagului „Insulele Canare”.

Responsabilul companiei de astroturism Cielos La Palma din insula La Palma (Insulele Canare, Spania), Antonio Gonzalez, a surprins o imagine spectaculoasă a Căii Lactee din salina Fuencaliente.

Revista Sky & Telescope, considerată ghidul esenţial al astronomiei, a publicat această fotografie impresionantă în ediţia sa din 24 august.

(Foto: Antonio González/Cielos La Palma)

Antonio Gonzalez explică faptul că instantaneul a fost realizat la ora locală 02:52, în 21 august, de la Salina Fuencaliente, la 11 metri deasupra nivelului mării, „un loc creat prin munca dificilă a naturii şi a fiinţelor umane, în armonie şi respect reciproc”.

Imaginile videoclipului de mai sus vă conduc într-o mică vizită în Salina Fuencaliente.

La Palma, numele complet „San Miguel de la Palma”, este insula situată în cel mai nord-vestic punct dintre insulele mari ale arhipelagului „Insulele Canare” din Oceanul Atlantic şi are o suprafaţă de 708,32 km².

Din 2002, întreaga insulă a devenit Rezervaţie a Biosferei, fiind, după insulele canare Lanzarote şi El Hierro, a treia insulă din arhipelag protejată de UNESCO. Parcul Naţional Caldera de Taburiente este situat în centrul insulei, unde se află cel mai mare crater vulcanic apărut în lume. Caldera de Taburiente este, de asemenea, unul dintre cele patru parcuri naţionale din Insulele Canare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură