Fluieratul solidarităţii: Cum invită Insula La Gomera oamenii să rămână acasă pentru a învinge virusul Partidului Comunist Chinez [video]

"Silbo" (fluieratul) din Insula La Gomera
"Silbo" (fluieratul) din Insula La Gomera (screenshot tramite video Youtube)

Iniţiativa lansată vineri 20 martie de către primăria insulei La Gomera, Insulele Canare (Spania), subliniază modul în care participanţii la acest fluierat solidar, numit "silbo gomero", folosesc acest limbaj muzical pentru a reaminti populaţiei cât de important este să rămână acasă.

Tinerii fluierători din Gomera, inclusiv copii, îi încurajează pe toţi să rămână acasă printr-un videoclip intitulat "El silbo de la solidaridad" (Fluieratul solidarităţii), folosind limbajul oral antic din Insula La Gomera, inclus deja în Patrimoniul Imaterial al Umanităţii.

În videoclip, cu subtitrări explicative pentru cei care nu sunt versaţi în această limbă a fluieratului, fluierătorii cântă: „Staţi acasă, aveţi grijă de dvs. şi arătaţi solidaritate, hai să colaborăm în această luptă pentru ca efortul zilnic al tuturor lucrătorilor din diferite domenii, voluntarilor şi cadrelor sanitare să-şi aibă recompensa prin minimizarea scenariului”.

Şi fluieratul continuă: „Şi de aceea vă rugăm să aveţi grijă de dvs., să fiţi cooperanţi şi să rămâneţi acasă, faceţi-o pentru toată lumea”.

Mai multe informaţii despre Insula La Gomera aici.

Notă: Epoch Times foloseşte termenul „virusul Partidului Comunist Chinez” pentru a face referire la noul coronavirus COVID-19, deoarece modul în care PCC a ales să muşamalizeze şi să gestioneze informaţiile despre acest virus a permis răspândirea acestuia în toată China, iar mai apoi în toată lumea, conducând la o pandemie globală.