Bucureştenii, invitaţi la inaugurarea Centrului Comunitar Tei şi la lansarea proiectului "Poveştile Teiului"

Afiş lansare Centru Comunitar Lacul Tei
Afiş lansare Centru Comunitar Lacul Tei (CeRe)

Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei îi invită pe cetăţeni sâmbătă, 15 octombrie 2016, între orele 11:00 şi 15:00, în Parcul Circului, intrarea dinspre strada Dinu Vintilă, la inaugurarea Centrului Comunitar Tei, primul centru cultural comunitar înfiinţat de cetăţeni obişnuiţi, realizat în parteneriat cu studioBASAR, un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank.

Odată cu inaugurarea Centrului Comunitar, va fi lansat şi proiectul "Poveştile Teiului", realizat cu sprijinul ARCUB, un proiect cultural produs în cadrul liniei Generator de proiecte comunitare la firul ierbii, în cadrul candidaturii Bucureşti 2021_Oraşul In-Vizibil, informează organizatorii.

"Ne dorim ca oamenii să-şi cunoască cartierul, cu istoria şi poveştile lui, pentru o mai bună implicare şi participare la viaţa acestuia. În urma unei munci de documentare, Grupul a realizat o culegere de fotografii şi de date ale locurilor reprezentative din cartier. În cadrul evenimentului, vom prezenta arhiva Grupului şi vom aduna mărturii, testimoniale, fotografii şi poveşti ale locuitorilor cartierului, înregistrate audiovideo, pentru ca, în final, să le reunim în Cartea cu Poveştile Teiului. Copiii se vor gândi şi ei la cartierul lor şi, în cadrul atelierelor pregătite special pentru ei, între orele 12:00 şi 13:00, vom afla cum şi-l imaginează", se precizează în comunicatul de presă remis de grupul de iniţiativă redacţiei Epoch Times.

Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei este format din locuitori ai cartierului Tei care s-au hotărât să schimbe în bine spaţiul unde locuiesc, în conformitate cu nevoile lor. Grupul este membru fondator al Reţelei Civice Bucureşti, o iniţiativă civică ce reuneşte 13 grupuri de iniţiativă din Bucureşti.

Grupul a fost înfiinţat în 2010, în cadrul Programului de organizare comunitară derulat de Centrul de Resurse pentru participare publică - CeRe, când câţiva locuitori din cartier s-au hotărât să rezolve probleme comune. De atunci, Grupul a reuşit să convingă autorităţile locale să permită parcarea maşinilor pe bulevardul Lacul Tei între orele 19:30 şi 7:30, a obţinut reabilitarea Aleii Judeţului, cu asigurarea unei zone pietonale, a organizat expoziţia de fotografie „Istorie şi tradiţie în Lacul Tei”, a convins Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să demareze un studiu hidrogeologic, împreună cu Facultatea de Hidrotehnică, pentru a determina cauzele reducerii nivelului lacului din Parcul Circului şi să furnizeze datele privind bugetul pentru Parcul Circului pe 2013 şi 2014, a mers în audienţe la diferiţi reprezentanţi ai autorităţilor şi a elaborat nenumeroase petiţii, solicitând rezolvarea unor probleme din cartier. În 2015, Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei a obţinut anularea H.C.G.M.B. 155/2011, 11.050 mp de teren din Parcul Circului revenind în administraţia A.L.P.A.B., spre folosinţă publică.

Pentru toate acestea, Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei a primit în 2014, la Gala Societăţii Civile, premiul întâi la secţiunea „Proiecte şi campanii de voluntariat”, pentru campania derulată sub numele „Locuitorii din Lacul Tei luptă pentru Parcul Circului”, iar în 2015, premiul special CeRe pentru personajul colectiv – Eroii CeRe, la Gala Premiilor Participării Publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne