Bucureştenii din Colentina şi Pantelimon, fără apă caldă

Cu o poprire de 100% pe conturi, RADET-ul nu a putut efectua reparaţiile şi reviziile necesare pentru a asigura apă caldă la parametri. Consecinţa? Bucureştenii din Colentina şi Pantelimon se spală cu apă rece.
.
. (Photo Illustration by Alexander Hassenstein / Getty Images)

Bucureştenii din Colentina şi Pantelimon au rămas de miercuri fără apă caldă, acest lucru fiind o consecinţă a faptului că nu există banii necesari pentru efectuarea reparaţiilor şi reviziilor la reţeaua de transport şi distribuţie, RADET având conturile poprite de ELCEN.

"Situaţia opririi furnizării apei calde intervine după ce, în cursul săptămânii trecute, ELCEN a oprit funcţionarea CET Sud pentru efectuarea lucrărilor anuale de revizie. Alimentarea consumatorilor deserviţi de către această centrală, respectiv locuitorii sectoarelor 2, 3 şi 4, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Vest şi CET Progresu. Dintre cele 3 sectoare afectate de oprirea CET SUD, sectorul 2 este cel mai afectat, pentru că nu există capacitatea de acoperire a consumatorilor din această zonă", a precizat RADET, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ambele centrale sunt situate la distanţe mari faţă de sectorul 2 şi, în acest sens, s-a dispus oprirea unui număr de 75 de puncte termice. În cazul în care nu s-ar fi luat această decizie, pe ţeava de apă caldă cetăţenii ar fi primit apă rece.

RADET reaminteşte că de peste două luni a avertizat care vor fi efectele popririi de 100% pe conturile regiei — ceea ce a dus la imposibilitatea efectuării lucrărilor de reparaţii şi revizii anuale ale reţelelor administrate de regia autonomă.

RADET Bucureşti administrează cel mai mare sistem de termoficare din România, deţinând 43% din piaţă. Furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri şi imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne