Nicuşor Dan, oficial în cursa pentru Capitală: "Va fi o bătălie între oameni şi maşinării de partid"
alte articole
Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, şi-a depus, marţi, candidatura pentru postul de Primar General al Capitalei. Însoţit de candidaţii la primăriile de sectoare şi de alţi membri ai echipei, Dan a adus la Biroul Electoral dosarele cu cele circa 35-36.000 de semnături de susţinere pentru primărie şi 26.000 de semnături pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Cu ocazia depunerii semnăturilor, Nicuşor Dan s-a declarat convins că dacă cetăţenii se vor mobiliza, se va putea schimba odată pentru totdeauna modul falimentar în care se face acum administraţie publică în Bucureşti:
"Ţin să-i invit pe toţi în campania electorală care va urma, va fi o bătălie electorală între oameni şi maşinării de partid, între oameni aşa cum sunt cei pe are îi vedeţi în spatele meu, oameni adevăraţi, oameni reali care au dovedit în meseria lor şi vor să se sacrifice pentru binele comun şi nu nişte marionete ale unor grupuri de interese. În mod evident suntem la sfârşitul unui mod de a face politică, e falimentul unei clase politice, avem şase primari din şapte urmăriţi penal de DNA sau în diferite faze de cercetare penală, am avut o politică dominată de jaful din banul public, am avut o politică în care una s-a spus în faţa şi alta s-a făcut în spate din interese interpartinice şi depinde doar de noi să punem capăt acestui mod de a face politică şi de a face o administraţie publică curată şi deschisă către cetăţeni. Sunt convins că dacă cetăţenii se vor mobiliza, putem să schimbăm odată pentru totdeauna modul în care se face politică în Bucureşti.", a declarat Nicuşor Dan.
După depunerea semnăturilor, candidatul USB la Primăria Capitalei şi-a prezentat pe scurt şi programul pentru Capitală, un program care presupune trei etape.
"Programul nostru are trei etape, în primul rând trebuie să facem cu adevărat o administraţie publică în Bucureşti pentru că administraţia de acum este o ruşine, şi asta înseamnă să ai mecanisme de gestionare a documentelor, cu alte cuvinte dreapta să ştie ce face stânga în primărie, aceste mecanisme să permită transparenţă a tot ce se întâmplă în Bucureşti, şi în special a cheltuirii banului public, adică să fie online facturile în momentul în care sunt semnate contractele, trebuie să simplificăm administraţia, adică Primăria să aibă grijă să îndeplinească ea oficiul de intermediar, ca să nu punem oamenii pe drumuri, dacă un om are de obţinut o autorizaţie, un certificat să ştie de la început cu ce acte vine şi primăria să îi garanteze că va face un singur drum.", a declarat preşedintele USB.
Eficientizarea administraţiei publice va mai presupune că tot ce înseamnă informaţie despre Bucureşti, respectiv reţele, parcări, spaţii verzi să fie pus într-un sistem informatic integrat pentru că atunci când se face o dezvoltare urbană să se ştie exact datele pe care se poate conta, a explicat Nicuşor Dan.
Al doilea pas va consta în rezolvarea problemelor reale ale Bucureştiului, respectiv traficul, transportul în comun, uriaşa problemă a RADET-ului, soluţia fiind refacerea sistemului de producţie prin centrale mai mici, moderne iar distribuţia pe reţele mai mici, pentru a fi mai eficientă. O altă problema a Capitalei pe care USB îşi propune să o rezolve este cea a spaţiilor verzi, printr-un registru informatic a spaţiilor verzi. Printre priorităţile lui USB se numără cea a şcolilor, grădiniţelor, reabilitarea clădirilor cu bulină care, potrivit candidatului la Primăria Capitalei, ar putea fi rezolvată în 3 ani.
"Etapa a treia din programul meu este să punem Bucureştiul în competiţia globală, să îi dăm identitate, Bucureştiul trebuie şi poate să devină în următorii 10 ani cel mai important centru academic al regiunii şi cel mai important centru de IT şi industrii creative din regiune, să se bată cu marile centre din lume", a adăugat Nicuşor Dan.