Firea, la atac. "Bugetul risipei impus de PNL - austeritate pentru cetăţeni, bunăstare pentru clientela de partid"

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti a adoptat bugetul pe 2016, buget care, în viziunea social-democraţilor, a fost construit "pe principiul pedelist — austeritate pentru cetăţeni şi bunăstare pentru clientela de partid".
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Consilierii generali ai PSD s-au abţinut la votul pe marginea Bugetului Capitalei pe 2016, deoarece acesta a fost întocmit şi votat de PNL cu nesocotirea evidentă a adevăratelor nevoi ale bucureştenilor, se arată într-un comunicat transmis luni de PSD Bucureşti, care denunţă "bugetul risipei impus de PNL bucureştenilor".

"Este un buget construit în stilul consacrat al PDL şi preluat acum de marele PNL, cu alocări generoase pentru băncuţe, statui şi panseluţe, dar insuficiente pentru spitale, şcoli, grădiniţe şi alte obiective de investiţii care ar putea aduce o creştere a calităţii vieţii bucureştenilor", acuză PSD Bucureşti.

Un caz special semnalat de consilierii PSD este cel al RADET, pentru care au fost repartizate sume "insuficiente", atât pentru subvenţiile acordate populaţiei, cât şi pentru investiţiile necesare.

"Bugetul aşa-zis liberal votat în Consiliul General a fost alcătuit pe principiul pedelist — austeritate pentru cetăţeni şi bunăstare pentru clientela de partid. În felul acesta obiectivul de a aduce Bucureştiul la standardele unei capitale din Uniunea Europeană este tot mai departe", a declarat şefa PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

Candidatul neoficial al PSD la Primăria Capitalei se declară "profund dezamăgită" de faptul că actuala majoritate din CGMB nu a ignorat doar propunerile şi solicitările opoziţiei, dar a refuzat dialogul cu reprezentanţii sindicatelor din RADET şi RATB, nemulţumiţi de acest buget.

"Acest mod de a face administraţie publică va trebui schimbat din temelii", a mai subliniat Gabriela Firea.

Consilierii generali au adoptat, în şedinţa de luni, bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pe 2016. Pentru mai multe detalii intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne