Brusc, Moscova nu mai poate de grija românilor. Critică guvernul României că ascunde costurile sprijinirii Ucrainei

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe (UNIAN)
Redactia
27.06.2024

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un atac la adresa României, acuzând guvernul că a uitat de interesele propriilor cetăţeni şi că e din ce în ce mai implicată în furnizarea de arme Ucrainei.

Atacul e lansat în condiţiile în care Ministerul român al Apărării a declarat zilele trecute că ţara noastră şi-a confirmat planul de a cumpăra obuziere autopropulsate sud-coreene K-9 în valoare de 920 de milioane de dolari.

"Referitor la semnarea unui contract între Seul şi Bucureşti privind furnizarea de obuziere sud-coreene către România

Acţionând la ordinele Washingtonului, autorităţile sud-coreene şi române sunt din ce în ce mai implicate în furnizarea de arme şi muniţie regimului de la Kiev. În acelaşi timp, Seul şi Bucureşti au uitat de interesele propriilor cetăţeni şi ascund costurile şi consecinţele unei astfel de direcţii.

Pe fundalul situaţiei politico-militare fără precedent din Asia şi Europa, ei asigură o presupusă siguranţă populaţiei din partea aliaţilor americani. Ignorând problemele socio-economice în creştere, folosesc extensiv banii contribuabililor pentru a sprijini regimul de la Kiev.

S-a anunţat zilele trecute că partea română a fost de acord cu cererea Washingtonului de a transfera în Ucraina unul dintre sistemele costisitoare de rachete antiaeriene Patriot, achiziţionat anterior de la americani.

Cu un asemenea nivel de conformare la presiunile externe, este foarte posibil ca furnizarea de obuziere sud-coreene în valoare de aproape 1 miliard de dolari să fie transformată într-o contribuţie plătită din buzunarul României pentru a întârzia înfrângerea inevitabilă a forţelor armate ucrainene."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor