Bogdan Diaconu, despre Congresul UDMR şi cerşitul de voturi al liderilor partidelor româneşti

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Deloc mulţumit că liderii principalelor partide din România s-au dus vineri la Cluj pentru a participa la Congresul UDMR, preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, le-a transmis acestora că, dacă tot s-au dus la cerşit voturi, ar face bine să ceară UDMR să clarifice următoarele probleme pe care le are Uniunea la acest moment.

La cel de-al 12-lea Copngres al UDMR sunt prezenţi nu mai puţin de 770 de delegaţi şi 150 de invitaţi, lideri politici din Ungaria şi România, printre care şeful PSD, premierul Victor Ponta, co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, liderul PC, Daniel Constantin, preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul Uugariei Semjén Zsolt şi lista poate continua.

Vă prezentăm cele cinci subiecte care, în viziunea lui Bogdan Diaconu, ar trebui discutate public la Congresul UDMR:

1. Situaţia deputatului demisionar fugar Marko Attila pe care UDMR l-a protejat în mod oficial, acuzând justiţia română de discriminare şi de atac la drepturile maghiarilor. Liderii politici români trebuie să afle de la UDMR dacă această formaţiune recunoaşte sau nu justiţia şi legile României şi dacă se dezice sau nu de comportamentul incalificabil al colegului lor Marko Attila.

2. Relaţia cu Ungaria care îl ascunde pe Marko Attila, sfidând astfel statul român. Să li se ceară liderilor UDMR şi preşedintelui acestei formaţiuni, Kelemen Hunor, să se decidă dacă UDMR ca organizaţie juridică şi fiecare lider UDMR personal sunt fideli Ungariei sau României.

3. Liderii UDMR să declare public dacă au cetăţenia maghiară şi dacă sunt pregătiţi să fugă în Ungaria la fel ca şi Marko Attila în caz că ajung în vizorul legii.

4. De asemenea, liderii UDMR să le explice invitaţilor lor de la partidele româneşti dacă vor pune autonomia teritorială la mezat pentru viitoarele alianţe politice pe care le vor încheia şi dacă vor şantaja viitoarele Guverne cu voturile din Parlament în scopul obţinerii unei forme de secesiune pe teritoriul României.

5. Politicienii români să le solicite celor de la UDMR să clarifice şi cum se poziţionează faţă de alianţa Ungaria-Rusia care este o ameninţare pentru România şi dacă vor susţine această alianţă anti-europeană şi anti-românească.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.