Doi pădurari care şi-au denunţat şeful pe motiv că cerea mită, concediaţi. Şeful lor, reangajat

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Doi pădurari care au avut curajul, în 2013, să-l denunţe la DNA Cluj pe directorul Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, care cerea mită de la subalterni pentru a-i menţine în funcţie, au fost daţi afară, relatează stiridecluj.ro.

În schimb, liberalul Mariş, concediat după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea de la doi pădurari suma de 10.000 de lei, pentru a nu-i schimba din funcţii şi care, potrivit procurorilor a cerut, în mod repetat, de la subordonaţi sume de ordinul zecilor de mii de euro, a fost reangajat.

Cei doi pădurari care au avut curajul de a-l denunţa pe Traian Mariş sunt Voicu Tomoş şi Călin Bâlc. Ambii au fost daţi afară de la Direcţia Silvică Cluj, primul dintre ei acuzat că a avut lipsuri din gestiune, iar cel de al doilea, şef de district, că a gestionat greşit nişte documente. După ce "apele s-au calmat", a fost dat afară din sistem şi tatăl lui Călin Bâlc, Ioan Bâlc, mai arată stiridecluj.ro.

Şeful Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros, a declarat că cei trei au fost concediaţi în mod corect.

”M-a întrebat direct: dacă am vrut să ies din silvicultură de ce nu mi-am dat demisia. Apoi, am fost chemat la anchetă disciplinară şi au început controalele împotriva mea. La final mi s-a spus că în trei săptămâni în cantonul meu s-a înregistrat o pagubă de 600.000 de lei. Este ireal. Acum sunt pe tuşă şi mă ocup de gospodăria mea”, a declarat Tomoş.

”Mie nu au avut ce să îmi reproşeze şi atunci au scos chestia cu bonurile. Am fost dat afară în noiembrie 2013. Lui tata, ca să îmi arate mie, i-au marcat cioate gata marcate de şeful lui, care în timpul anchetei a murit de inimă. Acele cioate i le-au imputat lui tata”, a explicat şi Călin Bâlc.

Culmea, Traian Mariş, condamnat cu supendare după ce a recunoscut în faţa judecătorilor că a primit câte 10.000 de lei de la pădurari, a fost reangajat la Direcţia Silvică Cluj, de unde fusese concediat după izbucnirea scandalului.

Articolul original poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne