Danileţ: Am avut cazuri în care s-au primit bani chiar în biroul judecătorilor de faţă cu alţi judecători (Video)

Prezent la conferinţa de presă dedicată lansării "Hărţii corupţiei locale", judecătorul Cristi Danileţ, membru al CSM, a declarat că tot mai mulţi magistraţi au ajuns pe mâinile procurorilor DNA, unii dintre ei chiar graţie denunţurilor formulate de colegii lor care au refuzat să mai închidă ochii.
Cristi Dănileţ (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
15.04.2015
Se încarcă player-ul...

Prezent la conferinţa de presă dedicată lansării "Hărţii corupţiei locale", judecătorul Cristi Danileţ, membru al CSM, a declarat că tot mai mulţi magistraţi au ajuns pe mâinile procurorilor DNA, unii dintre ei chiar graţie denunţurilor formulate de colegii lor care au refuzat să mai închidă ochii.

"Cu regret trebuie să o spun, am făcut parte din Secţia din cadrul CSM care a încuviinţat luarea unor măsuri preventive cu privire la judecători şi am rămas oarecum stupefiat de relaţiile care există cu lumea afacerilor şi cu oamenii politici, relaţii neintegre, neetice pe care le au unii magistraţi", a afirmat Cristi Danileţ.

Magistratul susţine că, de patru ani de zile de când activează în această instituţie a acordat zeci de avize pentru reţinerea, arestarea şi percheziţia unor judecători şi procurori.

"Justiţia este mai eficientă, inclusiv cu noi înşine. Am ajuns să îi prindem pe colegii judecători şi procurori, impropriu numiţi colegi este clar, şi vreau să vă spun că avem chiar cazuri de denunţuri din rândul magistraţilor care nu mai suportă şi nu mai susţin şi nu mai acceptă să închidă ochii şi sunt deja magistraţi care formulează plângeri în momentul când văd colegi de ai lor că sunt implicaţi în acte de corupţie", a explicat Cristi Danileţ.

Situaţia din Justiţie este cu totul alta faţă de acum câţiva ani. Judecătorul CSM şi-a amintit de cazul unei judecătoare care a fost marginalizată de colegii ei după ce a îndrăznit să denunţe la DNA un act de corupţie la care a asistat.

"Am avut cazuri în care s-au primit banii şi s-au luat chiar în biroul judecătorilor de faţă cu alţi judecători, ca şi cum ar fi fost normal acest lucru. Judecătoarea respectivă care a făcut denunţul la DNA, vreau să spun că în momentul în care s-a întors în încăperea unde avusese loc această infracţiune, practic ştiţi ce au făcut colegii ei? I-au scos biroul afară şi au mutat-o pe hol. Şi au spus tu aici vei sta, de acum nu mai eşti colegă cu noi. Aşa era tratat în urmă cu câţiva ani de zile un judecător sau un procuror care făcea o sesizare", şi-a amintit judecătorul CSM.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor