Bill Gates avertizează că zeci de milioane de persoane ar putea fi ucise de bioterorism

Un avertisment dur că zeci de milioane de oameni ar putea fi ucişi de bioterorism a fost lansat de cel mai bogat om din lume, Bill Gates, la Conferinţa de Securitate din München.
Bill Gates la Conferinţa de Securitate din Munchen, 18 februarie 2017.
Bill Gates la Conferinţa de Securitate din Munchen, 18 februarie 2017. (Captură Foto)

Bill Gates, care a petrecut cea mai mare parte a ultimilor 20 de ani finanţând o campanie globală pentru sănătate, a declarat: “Ignorăm, pe riscul nostru, legătura dintre securitatea sănătăţii şi securitatea internaţională”.

Gates, co-fondator al Microsoft, a mai precizat: “Următoarea epidemie ar putea proveni de pe monitorul de calculator al unei persoane cu intenţii teroriste care foloseşte inginerie genetică pentru a crea o versiune sintetică a virusului variolei ... sau o tulpină super contagioasă sau mortală a gripei”.

Agenţii de informaţii britanice şi americane au declarat că grupul jihadist Statul Islamic a încercat să dezvolte arme biologice la bazele sale din Siria şi Irak. Totuşi, agenţiile au minimalizat ameninţarea, susţinând că teroriştii au nevoie de oameni cu abilităţi şi competenţe necesare, laboratoare de calitate şi un mediu relativ calm, fără confuzia şi haosul zonelor de conflict.

Totuşi, alţi specialişti în securitate susţin că ameninţarea venită din partea bioterorismului a devenit mai realistă în ultimul deceniu, în special în ultimii 5 ani, în condiţiile în care au devenit mult mai accesibile schimbările în biologia moleculară, schimbări ce permit dezvoltarea de arme biologice.

Sâmbătă, la prima apariţie la Conferinţa de Securitate din München, Gates a declarat: “Fie că ar avea loc printr-un capriciu al naturii sau datorită unui terorist, epidemiologii susţin că un patogen aeropurtat care se mişcă rapid ar putea ucide peste 30 milioane de persoane în mai puţin de un an. Aceştia mai susţin că există o probabilitate rezonabilă ca lumea să treacă printr-o astfel de epidemie în următorii 10 până la 15 ani”.

El a adăugat: “Este greu de înţeles o catastrofă la aşa o scară, dar a avut loc nu cu mult timp în urmă. În 1918, o tulpină agresivă şi fatală a gripei a ucis între 50 şi 100 milioane de oameni".

Comunitatea internaţională, a declarat Gates în timpul conferinţei, trebuie să se pregătească pentru epidemii în acelaşi mod în care armata se pregăteşte de război: “Aceasta include exerciţii militare care implică scenarii cu agenţi patogeni sau alte exerciţii de pregătire pentru a putea înţelege mai bine cum se vor răspândi bolile, cum vor răspunde oamenii la panică sau cum să ne descurcăm cu lucruri precum autostrăzi sau sisteme de comunicaţii aglomerate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii